Dobry den, chcel by som sa informovat, bol som na pohovore organizovanom UP, pracu som nedmietol len som oboznamil pritomnych ze byvam v inom meste, vzdialenom 140 km, co ich samozrejme nemusi zaujimat, kde mi ziju male tri deti, ktore musim pomoct odprevadit do skol ked je jedno z nich chore, ze mam chronicke bolesti noh a preto nevydrzim mesiace pracovat v stoji. niekolko krat som im vsak povedal , ze tuto pracu neodmietam, lebo som vedel, ze by ma vyradili z uradu, do vyjadrenia som napisal vetu:som ochotny nastupit do zamestnania, ktore si intezivne hladam.zrejme sa toho chytili, ze iba do zamestnania ktore si sam najde, no ja som myslel do tohoto konretneho zamestnania, a ze si pracu hladam aj na tomto pohovore ale aj mimo neho. chcu ma vyradit lebo som vraj pracu odmietol, je pravda ze som sa tam s nimi trosku dotahoval, napisal som aj vyjadrenie k navrhu kde som zopakoval ze som pracu nedomietol, ale asi to vsetko nepomoze.proste chcu ukazat aku moc maju.je toto normalne?
@fidorka7 jasne som povcedal ze pracu neodmietam, lebo som vedel ze odmietnutie rovna sa vyradenie, pohovor sa konal na urade prace za pritomnosti troch ludi, trvaly pobyt mam inde nez byvam, nezmenil som ho zatial, ja viem ze ich ostatne veci nemusia zaujimat, pytam sa ako je mozne ze napisali ze som pracu odmietol ked som niekolko k rat zopakoval ze mozem zajtra nastupit, je tu niekto kto sa tomu rozumie?prosim poradte, berie sa ohlad na tom co sa tam povedalo ci na to co sa napisalo?
@lili177 neodmietam ale zakaždým to tvoje ale... de facto nereálne, aby si nastúpil, kedže bývaš 140 km ďaleko kde vodíš deti do školy atd... aký je v tom rozdiel povedať, že z osobných a rodinných dôvodov odmietam alebo povedať neodmietam, ale...?
Ak si v evidencii ÚP, znamená to, že si dobrovoľne požiadal úrad o sprostredkovanie práce a súhlasíš s podmienkami evidencie. Ak nechceš byť evidovaný lebo nechceš/nemôžeš plniť podmienky evidencie, daj sa vyradiť, čo je na tom také zložité?
Nechceš pochopiť, že tvoja situácia je riešiteľná a to tak, že by si chodil k sprostredkovateľke v mieste, kde reálne bývaš /a na to nemusíš zmeniť TP/, tým pádom odpadnú u teba tie dôvody , pre ktoré prácu nemôžeš prijať, lenže musíš pre to niečo urobiť a tým je komunikovať so svojou sprostredkovateľkou, ktorá ti poradí, ako na to.
Lenže ty zjavne hľadáš nie spôsob ako, ale dôvod, prečo nie. Mimochodom, žiadnu prácu, ktorú by to našli, ani tú najlukratívnejšiu, by si nemohol prijať, lebo reálne bývaš 140 km a vodíš do školy deti a staráš sa o choré dieťa atd, samé tvoje subjektívne d§vody, ktoré naozaj nikoho nemusia zaujímať a ani nezaujímajú, ako si správne podotkol.
@lili177 no v prvom rade nie je normálne tvoje správanie chcem-nechcem, môžem- nemôžem a ešte sa budem dohadovať.
Prečo vlastne bývaš 140 km odtiaľ, resp. prečo si v evidencii 140 km od bydliska? Toto sa dá poriešiť aj inak, ak by si sa o to zaujímal... myslím že najväčší tvoj problém v komunikácii - buď so svojou sprostredkovateľkou nekomunikuješ, alebo komunikuješ nevhodným spôsobom, inak by ti poradila.