Vyradenie z úradu práce

sonya0000
30. sep 2020

Prosím Vas o radu..som evidovaná na Up , zamestnavatel má prihlásil do zdravotnej 23.9. ,stále som mu prizvukovala že do 8 dní musím poslať na Úrad pr.zmluvu,dohodli sme sa na skrátený pracovný úväzok..dnes mi emailom poslal ale dohodu ,no dohoda sa hlási deň vopred na Úrad práce..nič som nepodpísala ,ale určite má vyradia z úradu práce z nedodržania termínu ,že? Môžem sa dať vyradiť sama ? Alebo je platná ta dohoda ? Neviem ako postupovať.

mpikusova
30. sep 2020

A na tu dohodu chces pracovat?

luulinkaa
30. sep 2020

Ak nepodpíšeš nemôžu ta podľa mňa vyradiť.

suzitok
30. sep 2020

A keby si na UP povedala, ze ste sa dohodli na pracovnej zmluve, ale nakoniec ti dal dohodu? Proste popravde...

mogaa
30. sep 2020

@sonya0000 neviem na čo sa vôbec pýtaš...či máš dohodu alebo TPP na skrátená úväzok ani v jednom prípade nemôžeš byť súbežne vedená na UP....Pri dohode by si musela splniť podmienku len príjem do určitej sumy a je to limitované počtom dní...takže v konečnom dôsledku je uplne jedno či ťa vyradia oni alebo sa vyradíš sama....

sonya0000
autor
30. sep 2020

@mogaa to mi je jasné že má.vyradia ,ale čítala som že za nedodržanie podmienok ,sa potom nemozem zaevidovať opäť,respektíve až o 6 mesiacov..pracujem v reštaurácii ako čašníčka ,a v tomto období počas korony keď ma.nahodou prepustia,tak neviem či sa budem môcť opäť vrátiť na úrad kým si niečo nenájdem..

sonya0000
autor
30. sep 2020

@mpikusova nie nechcem ,už raz to tak urobil a dala som.vypoved ,napísal mi že v pondelok mi to zmenia na skrátený

mpikusova
30. sep 2020

@sonya0000 ak to zmenia na pracovnú zmluvu na skrátený úväzok, tak to je v pohode, ak nie, tak by som dohodu nepodpisoval a poziadala zamestnávateľa o vymaz na sociálnej poisťovni.

sonya0000
autor
1. okt 2020

@mpikusova ok to som potrebovala vediet,ďakujem..