Vyradenie z úradu práce

29. mar 2023

Ak sa nechám dobrovoľne vyradiť tak ma vyradia na 3 mesiace. Ale ak ma vyradia pre nespolupracu tak ma vyradia na 6 mesiace. Správne tomu chápem??

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. mar 2023

@ninka297 takže keď prídem na Up a poviem nech ma vyradia tak iba na 3 mesiace?

magic08
29. mar 2023

treba ist na urad a povedat tetuske, ze sa chces vyradit z evidencie, usmerni ta. Ale isto ta na dobre slovo nevyradia, budu vyzadovat tlacivo, ziadost...

autor
29. mar 2023

@magic08 ďakujem. A keď ma vyradia na tie 3 mesiace a ja si počas nich niečo nájdem tak jej donesiem zmluvu? Dobre tomu rozumiem?

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
magic08
29. mar 2023

nie, na urad nie si povinna nosit nic, ked nie si vedena ako nezamestnana.

autor
29. mar 2023

@magic08 ale ak budem vedena ako dobrovoľne nezamestnaná ( že nebudem na Up) tak jej potom keď si nájdem robotu treba priniesť zmluvu alebo nie?

autor
29. mar 2023

Lebo sa v tom strácam....

magic08
29. mar 2023

ak budes v evidencii nezamestnanych a najdes si zamestnanie, tak ano, priniest pracovnu zmluvu musis, na zaklade tej ta vyradia.

autor
29. mar 2023

@magic08 to viem ale ak nebudem evidovaná na Up (keď sa dobrovoľne vyradim) tak aj vtedy priniesť zmluvu?

magic08
29. mar 2023

nie

autor
29. mar 2023

@magic08 ďakujem

magic08
29. mar 2023

neni zač

martinp288
29. mar 2023

Ak sa rozhodneš byť dobrovoľne nezamestnaná, nezabudni, že ti vzniká povinnosť prihlásiť sa ako samoplatca v zdravotnej poisťovni. V čase keď niesy vedená ako uchádzač o zamestnanie a nájdeš si prácu, nemusíš to oznamovať UP, keďže tam vedená nebudeš.

autor
29. mar 2023

@martinp288 ok a zdravotné sa dá zaplatít do predu na pár mesiacov? Potom keď si nájdem zamestnanie tak zamestnávateľ platí zdravotné?

martinp288
29. mar 2023

@autor Či sa dá zaplatiť dopredu to neviem, skús sa spýtať v poisťovni. Nastav si trvalý príkaz a platba pôjde sama. Áno, keď si nájdeš prácu bude poistné platiť zamestnávateľ aj ty. Tvoje poistné pôjde zo mzdy ako časť odvodov a budeš to vidieť aj na výplatnej páske.

autor
29. mar 2023

Ďakujem

floki1994
29. mar 2023

Ked budes dobrovolne nezamestnana rataj s tym ze si treba platit zdravotku a je to dost taka suma mesacne..ale ano vtedy nemusis nosit uz ziadne potvrdenia ani zmluvu na urad..ja som tak bola par mesiacov kym som bola v zahranici napriklad 🙂

autor
29. mar 2023

@floki1994 a nerobila problém keď si sa vyradila?

floki1994
29. mar 2023

Nemali preco 🙂 im je jedno ci tam si alebo nie... len tu zdravotku som riesila ..teraz je to okolo 85 eur mesacne

januska12323
29. mar 2023

Keď si dobrovoľne nezamestnaná neriešiš s úradom práce nič - nie si u nich registrovaná. Potrebuješ sa len prihlásiť na zdravotke. Zdravotné odvody sa platia mesiac dozadu, teraz je to 84,77 € mesačne.

autor
29. mar 2023

@januska12323 ďakujem

luccija
29. mar 2023

Prečo sa chces dať vyradiť a radšej platiť 85 eur mesačne?

autor
29. mar 2023

@luccija lebo som od nich dostala ponuku vhodného zamestnania s fabriky s ktorej má pred 4 mesiacmi vyrazili a to doslova

matullienka
29. mar 2023

Veď keď sa necháš sama vyradiť tak logicky nebudeš evidovaná na upsvar a vyradia do vtedy kým sa znova nezaevidujes sami ťa evidovať nebudú ani po 3 mesiacoch ani po pol roku. Ak ťa vyradia pre nespolupracu tak ťa najbližších 6 mesiacov nezaeviduju a potom sa zase môžeš zaevidovať ale oni sami od seba ťa evidovať nebudú. Nezabudni keď vyradia a nie si zamestnaná tak ti vzniká povinnosť platiť si zdravotné poistenie ako samoplatca. V prípade, že máš dieťa do 6 rokov nahlásiť sa na zdravotnú poisťovňu ako rodič starajúci sa o dieťa do 6 rokov

matullienka
29. mar 2023

A čo ti bráni ísť na pohovor, veď keď ťa odtiaľ vyrazili predpokladám, že ťa späť ani neprijmu alebo sa spravaj na pohovore tak aby ťa neprijali. Kvôli tomu sa nemusíš vyraďovať z upsvar

floki1994
29. mar 2023

Toto je aky nezmyselny dovod 🙈 vsak ta poslali niekde do prace, je to ich povinnost a to ze ta vyhodili ako za to urad moze? Ale vsak ked mas naviac peniazky aby si kazdy mesiac platila cez 80 eur zdravotku tak budis 🙂

autor
30. mar 2023

Ďakujem za názory