Ahojte, sice som uz pisala pravnicke ale cakam na odpoved tak ci niekto nevie ci ked prenajimatel dava vypoved najomcovi &711
Vrajze kvoli porusovaniu bytoveho poriadku. Je tam tiez vypovedna lehota 3 mesiace? (Pripadne tolko kolko je dohodnute v zmluve)
ak to v tej zmluve nie je uvedené inak tak by to malo platiť
@draik cize v ziadnom pripade nemoze prist zajtra s nejakou okamzitou vypovedou a odovzdajte mi kluc? ( tak to planuje) aj ked deti porusili domovy poriadok s tym ze hadzali vajicka z okna ale ti vo februari a prislo jej upozornenie od majitelky. Tak sa majitelka ohradza tym ze toto je dovod na okamzite skoncenie najmu a nema narok na 3 mesacnu vypovednu :/ katastrofa s ludmi.
@amelia000 tak ako zas..... Ano nemoze vas vyhodit zo dna den a ked mate zmluvu podla OZ tak vypovedna je 3 mesiace, ale pochoote aj ju. Katastrofa s vasimi detmi, nie s prenajimatelkou!
Ked mate zmluvu podla kratkodobeho najmu bytu (co je mizne kedze mate deti) tak tam je vypovedna kratsia, resp. Podla dohody. Ved treba pozriet zmluvu.
Tak musíte to mať uvedené v zmluve. Tam si sa niečo také nedočítala?
@amelia000 a to hádzali do nej, že jej to tak vadí? A majú to hádzanie vajec zakomponované v domovom poriadku, že sa tým oháňa? My sme ako deti za silného socíku hádzali balóny s vodou z okna.Vo vchode sme mali plukovníka, ktorý našich hnal na voľby, ale kvôli tomuto nevystrájal
@korunka1 nehadzali do nej :D proste ju len chce hocjako vystvat z najmu a este ani vypoved z najmu nevidela a to zajtra uz chce majitelka kluce. Tak led taka majitelka je vadna tak teraz sa bat ze nech ju niako neodzube. Preplatky nedoplatky za vodu atd..aby si potom daco nevymyslela..
@amelia000 tak je to jej byt, asi ma nejaky dovod, aby najom skoncil
@maminkasisa tak nech je prenajimatelkin dovod akykolvek, pokial najomca normalne plati, tak sa musi drzat bud zmluvy alebo zakona (alebo oboch...)
@maminkasisa
@vevesh no dovod za zistil ...najomkina sa s nou stretla a normalne porozpravala ze je szco a ze si bude hladat lacnejsi podnajom ze cj sa s nou bude dat dohodnut na vypovedi z najmu...tak uz tam to zacalo . Majitelka bytu sa boji ze nebude mat vyplateny najom..ale takto reagovat sa mi zda vela ..
@amelia000 ja si myslím, že v prípade porušenia bytového poriadku, môže byt aj okamžitá. Ale to je len môj názor. Okamžitá myslím, do 30 dní od doručenia výpovednej zmluvy.