Výpovedná doba

23. máj 2022

Ahojte, tu čítam, že ak dáva zamestnanec výpoveď a pracoval tam 5 rokov je výpovedná doba tri mesiace? Nie je to náhodou dva? A ešte otázočka, ak zamestnavatel nepodpíše výpoveď čo treba robiť? Viem, je to divne ale ja by som sa ničomu necudovala v tomto prípade

modryzrebec
24. máj 2022

Áno zákonník práce je taký. Ak to neni nejakou internou zmluvou inák tak sa nedá skôr odísť. Len so súhlasom oboch strán t.j. aj zamestnávateľa.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
24. máj 2022

Nepodpíše? Nemusí.
Ty pošleš výpoveď doporučene na personálne a aj mailom a to úplne stačí
Ak nemáte personálne, tak jemu ako nadriadenému a ekonomike, ale posielaj doporučene
V maily si tiež vieš nastaviť aby si videla či čítal tvoju postu

nikoll29
24. máj 2022

podla mna su to stale dva mesiace, tak daj vypoved uved tam vypovednu 2 mesiace a uvidis ci sa niekto bude stazovat 🙂 troska na odlahcenie.

melanta
24. máj 2022

Ak dáš výpoveď ty, je výpovedná doba 2 mesiace. A čo sa týka podpisu, výpoveď je jednostranný úkon, súhlas zamestnávateľa nepotrebuješ. Len to pošli doporučene.

alenah31
24. máj 2022

je to tak ako píše @zoro9836 len v prípade, že výpoveď dá zamestnávateľ bude výpovedná doba 3 mesiace. Pokiaľ dáva výpoveď zamestnanec výpovedná lehota je 2 mesiace. Výpoveď nie je obojstranný úkon - nie je nutný podpis druhej strany, ten by ste potrebovali iba pri Dohode o ukončení PP. Treba ju len doručiť tak, aby ste mali doklad o doručení - nie je nutnosť ju podať priamo majiteľovi/riaditeľovi. Výpoveď môže prevziať personálne či mzdové oddelenie, sekretariát alebo Váš priamy nadriadený. Vždy si treba dať kópiu výpovede potvrdiť tým kto originál prevzal, pri poštovom doručovaní najlepšie s doručenkou alebo aspoň doporučene.

ibrunova
24. máj 2022

Výpoveď musí prijať, skús dať dohodou ku skoršiemu dátumu, s tým súhlasiť nemusí.

lienka.7
24. máj 2022

@pribinak myslím, ze v právnej poradni písala HR ze ked poslala mailom ma smolu, zamestnávateľ to nemusí akceptovať. Ma poslať poštou.

lienka.7
24. máj 2022
pribinak
24. máj 2022

@lienka.7 veď píšem že doporučene má poslať, hneď v 2. riadku

ciernabrigita
24. máj 2022

v tom kontexte ide o výpoveď zo strany zamestnávateľa, platí, čo je napísané. Ten zamestnanec je tam trochu nešťastne vložený, ale taktiež to platí. Zamestnávateľ s tvojou výpoveďou nemusí súhlasiť, je to jednostranný úkon, tvoje rozhodnutie. Výpoveď doručíš priamo na pracovisko alebo ako doporučenú zásielku.