Ahojte, moja mama má 57 rokov, 39 rokov odrobených, 4 deti vychované, v práci to ide už 10 rokov dole vodou, ale teraz už navrhujú výpoveď. Na personálnom jej povedali, aby si vybavila predčasný dôchodok, no ten jej nevyšiel, nakoľko pracuje v "úkole" väčšinou nezarábala ani minimálnu mzdu.
Aj keď jej dôchodok nevychádza, aj tak ju plánujú prepustiť, lebo má najbližšie do dôchodku. ☹ veď vraj bude mať 9mesačnú podporu - nikde som to nenašla..max. podpora je 6 mesiacov.
Poradíte mi možnosti, ktoré má? Inú prácu jej hľadáme už dlho, ale tu u nás je aj práca upratovačky lukratívna, navyše má zdravotné problémy: cukrovku, drobí sa jej platnička, máva presilené ruky, a pravdepodobne aj reumu, ale máme hluchého a "drahého" doktora ☹ ktorý predpisuje len Ibalgin ☹
Vyznáte sa poistení straty zamestnania v súkromnej poisťovni?
Pomôže, keď si rok bude priplácať dôchodkové poistenie v Sociálnej poisťovni?
@wena no kazdu PNku alebo priepustku museli obhajovat priamo pred generalnym riaditelom,3 PNky a potom vyhadzov, takze to taha 5 rokov absolutne bez PNky, chodila len pre lieky, zial, my jej dohovarame, ona nechce, a to bola chyba, uz vie aj ona.. ocakavala, ze ju zamestnavatel "podrzi" ☹ tak predpokladame, ze invalidny by bol problem.
Obráťte sa na odbory vo Vašom podniko , neviem ako to môžu dopustiť- ohladom tých PNiek a výpovedí za ne , alebo na právnika.
@prahaxx Ja sa v tom veľmi nevyznám, ale nemá kvôli tým zdravotným problémom nárok na invalidný dôchodok?