Výpoveď počas rodičovskej dovolenky

sharlotta
2. aug 2015

Ahojte, chcela by som vas poziadat o radu v mene mojej kamaratky. Dakujem

Dobry den, chcela by som vas poprosit o radu ako postupovat. Som na rodicovskej dovolenke a zamestnavatel mi poslal list ohladom zrusenia zamestnaneckého miesta a ponukol ukoncenie pracovného pomeru dohodou. Dohodu vsak neprijmem, chcem sa opytat ako vsak reagovat, ked napr. v dohode nesedia ani moje inicialy, ani bydlisko..proste je to velke faux pas z ich strany. Pravnicka mi radila napisat len, ze dohodu neprijimam, ale ja pokladam za uplne zbytocne reagovat na nieco co je zdrap papiera a nie je tam dobre uvedene ani moje priezvisko. Za rady vopred dakujem.

bonaqa2013
2. aug 2015

@sharlotta ja by som spravila ako poradila právnička. A pekne ich nato upozorni, že ty sa voláš úplne inak a žiadne iniciály nesedia. A ešte je tu skupina právnikov - pozri skupiny. Adresa bola správna? Neprišlo ti to doporučene? Keď meno bolo iné....

sharlotta
autor
2. aug 2015

neviem na aku adresu a kym sposobom jej to prislo, len viem, ze pracovny pomer ma na dobu neurcitu a ze v tej vypovedi jej uvidli adresu prechodneho bydliska, kde byvala pred materskou a meno jej uviedli za slobodna.
@bonaqa2013

bonaqa2013
2. aug 2015

@sharlotta tak to nie je až tak skomolené, ja by som sa ešte poradila aj tu na MK. Takže pozri skupiny, alebo HNonline.sk tam je poradňa - odpovedajú právnici na otázky čitateľov. Alebo ešte Inšpektorát práce - v každom krajskom meste. Môže tam aj zatelefonovať - odpovedia.

sharlotta
autor
2. aug 2015

@bonaqa2013 dakujem

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
paskolinka
2. aug 2015

nereagovat mi pride trapne... co tym ako chce dosiahnut? nech upozorni na zmenu mena a adresy, ale je v jej zaujme komunikovat so svojim zamestnavatelom, hlavne ak si mysli, ze tam bude este niekedy robit...

sharlotta
autor
2. aug 2015

@esterba ona skor cakala,ze sa tu ozve nejaky pravnik,ktory sa v tom vyzna. Nie je to jej pravnicka,len rodinna znama a zaobera sa inou oblastou.
@paskolinka uz tam robit nebude, ale nechce ukoncit pracovny pomer pocas RD.

paskolinka
2. aug 2015

@sharlotta ale ten zamestnavatel sa to musi nejako dozvediet, ze pracovny pomer nechce ukoncit. poslal list a caka odpoved.

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gapa
2. aug 2015

@sharlotta ked dostala taký list s takými chybami, dala by som si na tú fimru radšej pozor, hladala o nich info, čo sa tam deje, bo tam môže byť nejaký chaos-zmena, či už zo strany mzdárky, či iné (možno by som si aj údaje na soc.poistovni skontrolovala, či mám ok). Jednoznačne by som reagovala písomne. Ak nedostanú reakciu, chyby ostanú chybami a jej nereagovanie len napomôže k udržaniu chaosu, ktoré jej môžu spôsobiť problémy napr. s dokladmi pri ukončení pp neskôr. Tj. súhlas, že by som napísala, že nesúhlasím s dohodou a slušne upozornila na všetky chybné údaje, adresy ..., uviedla by som správne a poslala by som doporučene. Ak bude potom žiadať o ukončenie pp, ona bude mať čistý štít a doklad, že aj na chyby upozornila, ak by ostali neopravené.

sharlotta
autor
2. aug 2015

@gapa dakujem za odpoved. Oni maju aj jej sobasny list, aj adresu trvaleho pobytu. List jej prisiel doporucene na adresu tvaleho pobytu, no vo vypovedi je napisany jej prechodny pobyt. Vie velmi dobre, co je to za firma, je ich tam dokopy 5 a pol 🙂 Tento list dostala po tom, co pred inou kolegynou srandovala, ze o mesiac nastupuje. Pred sebou ma este rok aj nieco rodicovskej a rozmyslaju nad dalsim dietatkom, preto by pre nu bolo nevyhodne ukoncit pracovny pomer.