Výpoveď dohodou po rodičovskej - maximálna podpora v nezamestnanosti a tehotenstvo

qwerty1209
3. okt 2021

Dobrý deň, prosím o radu.
3. Novembra mi končí RD. zamestnávateľ chce so mnou ukončiť pracovný pomer dohodou s odstupným. Som tehotná v 2 mesiaci. Chcela by som vedieť či by som mohla ísť na podporu v nezamestnanosti a potom na materskú a ako docieliť maximálnu podporu a materskú. Ak je tu niekto kto by mi poradil bola by som vďačná . Ďakujem

ivkazba
3. okt 2021

Maximálnu podporu získaš tak, že 3.11. ti skončí RD, 4.11. budeš čerpať 1 deň dovolenky a tým dňom zároveň skončíš pracovný pomer, zvyšok dovolenky ti preplatia.

Čo sa týka materskej, ak sa ešte zamestnáš a pracovný pomer ti bude trvať minimálne 90 dní bez PN a očr, tak sa ti bude materská počítať z toho nového zamestnania. Inak si výšku MP nevieš ovplyvniť.

lilinka88
3. okt 2021

Pokiaľ chceš čerpať max podporu,tak materskú si už viac-menej nijak neovplyvniš

qwerty1209
autor
3. okt 2021

@ivkazba Ďakujem.... Ešte by som sa spytala.. Oplatilo by sa mi nedať výpoveď a ísť na pn?

ivkazba
3. okt 2021

@qwerty1209 z akého dôvodu? Resp. čo myslíš že tým získaš? Počas PN budeš obmedzená pohybom, budeš môcť chodiť von iba počas vychádzok.

qwerty1209
autor
3. okt 2021

@ivkazba to by mi nevadilo ze som obmedzena pohybom pretože sa cítim dosť zle aj tak :(.... Takže výška materskej by bola taka istá či dám výpoveď alebo nie jedine že by som sa zamestnala u iného zamestnávateľa tak to môžem ovplyvniť? Aby bola materská vyššia... Alebo teda nastúpiť do prace lenže to sa bojím že mi dajú smeny v inom meste.....Syn ma 3.11. 3 roky... Takže k 5.11. By som mala dať výpoveď?
@ivkazba

qwerty1209
autor
3. okt 2021

@ivkazba ak by som dala výpoveď od tobo 5.11. Potom isla na PN do januára a potom by som sa zamestnala na tych 90 dní by by sa mi materske ratalo z tých 90 dní co som odrobila či? Ďakujem

ivkazba
3. okt 2021

@qwerty1209 ak máš v pracovnej zmluve konkrétne miesto výkonu práce, nemôžu ťa bez tvojho súhlasu presunúť do iného mesta. Tých 90 dní odporúčam nedať presne 90 ale aspoň o pár dní dlhšie, aby to SP nevyhodnotila ako úmyselné.

qwerty1209
autor
3. okt 2021

@ivkazba Ďakujem za odpoveď