Výpoveď a nahlásenie sa na úrad práce

tiffany18
21. jan 2023

Ahojte, momentalne som v pracovnom pomere na ciastocny uvazok a zaroven aj studujem externe VS. Ide o to ze rozmyslam ze dam vypoved lebo aj ked mam 6 hod. uvazok tak casovo mi to dost blbo vychadza so zmenami a mam aj coskoro skolopovinne dieta a zaroven sa potrebujem aj lepsie sustredit aj ja na skolu lebo sa nemam cas ucit kedze do vecera v praci. Dovodou je viac. Muz sa mi musi tiez stale prisposobovat so zmenami. Inu pracu s lepsim pracovnym casom si teraz nenajdem. Vsade beru len do obchodou alebo maju viac podmienok na kandidatov a popravde nemam tolko pracovnych skusenosti kedze som bola 6 rokov doma na rodicovskej v zahranici. A teda neviem ci ma zoberu na urad kedze pracujem len od marca minuleho roka. Mne by stacilo ked by urad platil len zdravotku a socialku.Len ci mam vobec sancu sa nahlasit. Snad ste ma pochopili :D Dakujem za nazory.

lenuska9999
21. jan 2023

@tiffany18 tak na dávku v nezamestnanosti asi mat nárok nebudeš, ale minimálne zdravotnú by za teba platiť mali. Sociálnu positovnu ti úrad práce platiť nebude, čiže nebudeš mať nárok ani na žiadnu PNku a nič podobné. Môžeš si do socialnej poisťovne ale platiť sama dobrovoľne odvody

nelca84
21. jan 2023

@tiffany18 kazdy nezamestnany ma moznost sa evidovat na urade prace. Aj ty. Stat ti bude platit len zdravotku, socialku nie. Ale ty si zaroven musis aktivne hladat novu pracu a zucastnit sa na kazdom pohovore, kam ta z uradu poslu. Na podporu v nezamestnanosti narok nemas.