Výpoveď a evidencia na úrade práce

pinguu123
22. aug 2023

Ahojte ak dám hodinový výpoveď v robote písomne, ako sa mám zaevidovať na úrad ? Stačí odniesť ten papier na úrad alebo mám pýtať z roboty nejaký papier ? ( Nechcem poberať dávky ani nič také 😃 len mením robotu 😅) ďakujem 😊

melanta
22. aug 2023

Hodinová výpoveď neexistuje. Ak dáš výpoveď, plynie ti výpovedná doba. Ak chceš skončiť hneď, nedávaš výpoveď, ale predkladáš dohodu o ukončení pracovného pomeru k danému dátumu. S tým zamestnávateľ ale nemusí súhlasiť. Bez ohľadu na skončenie pracovného pomeru, na úrad ideš s OP a s niečím, čo potvrdzuje ukončenie pracovného pomeru. Ak meníš prácu zo dňa na deň, nepotrebuješ sa hlásiť na úrade.

pinguu123
autor
22. aug 2023

@melanta takže stačí poslať len žiadosť o skončení pracovného pomeru zamestnávateľovi ? Už dávnejšie som im oznámila že kvôli zdravotnému stavu možno budem musieť dať výpoveď a súhlasili stým

melanta
22. aug 2023

@pinguu123 dáš im dohodu o skončení pracovného pomeru k dátumu ako chceš. A musia ti to odsúhlasiť. Pozor, ak nebudú súhlasiť (že v minulosti súhlásili nie je záruka že tak urobia naozaj), tak budeš musieť dať výpoveď a ak chceš, aby ti výpovedná doba začala plynúť od 1.9., musíš doručiť výpoveď do konca konca mesiaca. Takže nenechávaj si to na poslednú chvíľu.