Neviem či bude niekto mať s týmto skúsenosť ale skúsim. Podal som tr. Oznámenie za nebezpečné vyhrážanie. Páchateľ bol vypočutý. Moji svedkovia ( rodicia) boli so mnou ako svedkovia, keď som ho podával avšak nikto ich nevypočul. Dnes prišla hliadka PZ k nim domov a tam ich vypočul. Respektíve opýtal sa či to tak bolo a kedy. Žiadny zápis ani nic...normalne väčšinou zavolajú a predvolajú si svedka respektíve poštou. Je možné takéto vypočutie? Má to dôvod?
Jednalo sa o vyhrážanie zabitím.
Ďakujem za odpoveď
@laurikalalinka no ale mojej mame potom povedal, že sa jedná o dosť závažnú vec..a prišlo mi to zvláštne
Podľa mňa ešte pôjdu normálne na oddelenie a bude z toho zapis
@luccija no to som si myslel aj ja. Ale policajt mame povedal, že onedlho ju bude kontaktovať s tým ako sa to vyriešilo
Toto nebol urcite vysluch svedka v trestnom konani, lebo ten by museli rodicia podpisat, cize policajt by musel pisat zapisnicu v prvej osobe a svedok ju musi podpisat. Toto bolo s najvacsou pravdepodobnostou vytazovanie policajta, ktory o tom spise zaznam, ked pride na oddelenie a pise sa v tretej osobe a podpisuje ho policajt. Na zaklade toho, moze vysetrovatel, ktory ma pideleny spis potom rozhodnut, ci je to relevantny svedok a ten ho potom predvola na vysluch. Ja si osobne myslim, ze vo veci este nie je zacate trestne stihanie a vytazuju pripadnych svedkov, ci sa vobec jedna o trestny cin, alebo ci to bude priestupok.
Suhlasim s komentarom nado mnou. Podla mna boli u vas operativci a vysetrovatel ich nasledne predvola na spisanie svedeckej vypovede.
Bola som na výsluchu na oddelení po telefonickom predvolaní. Dopoludnia mi volali, kedy viem prísť, poobede som šla. Všetko hneď ťukal do PC, po skončení mi to ešte raz prečítal, mohla som výpoveď upraviť a potom mi ju vytlačil na podpis.
@mistymay33 rozumiem.ale prisiel osobne ten vyšetrovateľ čo ma vypočúval. Takže nehrozí tam, že sa ponáhľa pre prípadne dodanie do vazby alebo podobne?
@brezza jasne komentar dava vysvetlenie. Ale bol to priamo vyšetrovateľ
@nikaeli áno to je normálny postup. To viem
Ak to bol vysetrovatel a ak je svedecka vypoved dolezita pre nasledne konanie, tak si rodicov urcite predvola na vysluch.
@brezza ano bol. Ale predvolá, až keď bude osoba obvinená?
@mistymay33 respektíve podotázka..ak to potvrdili mal by vzniesť obvinenie? A na základe toho ich vypočuť?
Preco si myslis, ze vysetrovatel uz ide vydat uznesenie o vzneseni obvinenia? Podla mna este len preveruju skutkovy stav o vzneseni obvinenia ti nic nespominal a rodicov ma stale moznost vypocut do zapisnice, ak tu odpoved bude povazovat za dolezitu. Kedy si podaval TO?
@brezza podane 18.2
No lebo už podľa mna nemá co ine urobiť. Dostal písomné doķazy, vypočul páchateľa a dnes aj svedkov. Samozrejme páchateľ to popiera
Tak sa uz asi coskoro dozviete ako to ukonci.
Inak, ty nie si plnolety ked vysetrovatel povedal tvojej mame, ze bude kontaktovat ju ako sa to ukoncilo? Preco nie teba?
@brezza do 30 dní musí rozhodnuť nie? Som plnoletý pomalicky ťahám na 30. Tiež mi to prišlo divné
Do 30 dni rozhoduje o zacati trestneho stihania alebo odlozeni, odovzdani, odmietnuti TO. Nie o vzneseni obvinenia. To by bolo vo vacsine pripadov priam nemozne dodrzat taku lehotu.
S tym kontaktovanim to nemohla mama popliest? Mohol to povedat len tak vseobecne, ze da vam vediet alebo ze bude kontaktovat ju v suvislosti s vysluchom. Ona nie je oznamovatel, takze o zacati trestneho stihania ci odmietnuti TO ju nema preco kontaktovat.
@brezza no neviem mama je dosť promptná. Každopadné teda do 30 dní o začatí tr. Oznamenia ak dobre chápem. A ďakujem za odpoveš
Ano, od podania.
To je jedno o co ide,niektorých svedkov vypočúvajú ústne a iných osobne na oddelení.
Vobec to nemusi byt vysetrovatel u ktoreho si podaval trestne oznamenie, pravdepodobne to bolo na obvodnom oddeleni a oznamenie prijimal policajt z obvodneho oddelenie. Prijatie trestneho oznamenia neznamena automaticky zacatie trestneho stihania a uz vobec nie obvinenie pachatela. Urcite sa neponahla kvoli dodaniu pachatela do vazby, to je malo pravdepodobne na zaklade jednej -tvojej vypovede. Neviem nic blizsie, ale skor to vyzera na to, ze policajt vytazenim dalsich pripadnych svedkov len preveruje (zistuje) ci sa jedna o trestny cin, alebo ci to nebude len priestupok a na zaklade toho ln rozhodne vi vobec zacne trestne stihanie alebo vi vec odstupi ako priestupok inemu organu. Ak mu rodicia povedali skutocnosti, ktore nasvedcuju tomu, ze to je tr. cin, tak vyda uznesenie o zacati trestneho stihania a teba vypucuje na zapisnicu o vypocuti svedka/poskodeneho, ktoru osobne podpises a potom vypucuje na zapisnicu o vysluchu svedka rodicov, ktoru osobne podpisu.
Áno je to možné,aj ústna výpoveď sa počíta do dôkazov.