Výpočet podpory v nezamestnanosti po rodičovskej

weroneeka
15. jan 2021

Ahojte 🙂
Konci mi rodicovsky, po nom by som chcela ist na urad prace. Moja firma skrachovala, takze mi nemozu preplatit ani dovolenku, ani sa tam nemozem vratit. Kedze som posledne 2 roky nemala prijem, pocitala by sa mi podpora v nezamestnanosti z inej sumy a bola by malicka. Ak by som sa zamestnala niekde na 1 den a potom isla na urad prace, pocitala by sa podpora z toho 1 dna? (Vychadzam z toho, ze ak by som sa vratila do byvalej prace na 1 den, pocitalo by sa mi z toho, to zial nie je mozne...)
Dakujem.🙂

nafka0483
15. jan 2021

@weroneeka Keby si sa vratila do povodnej prace, tak by nestacilo, ze by sa ti pocitala z jedneho dna. Na to aby bola maximalna je potrebne k tomu jednemu dnu preplatit este zvysnu dovolenku. Kedy ti skoncil pracovny pomer?

weroneeka
autor
15. jan 2021

@nafka0483 este oficialne neskoncil, firma je v konkurze. Len firma nema peniaze na preplatenie dovolenky, mzdy, ani odstupneho :(
Ake mam moznosti, aby som si zlepsila podporu?

lubka73
15. jan 2021

@weroneeka precitaj si tu na co mas narok a co robit
https://www.podnikajte.sk/pracovne-pravo-bozp/k...

nafka0483
15. jan 2021

@weroneeka Tak v prvom rade zamestnavatelovi (alebo teda spravcovi) oznam aspon mesiac pred skoncenim RD, ze ti RD konci a vracia sa do prace. On ti je povinny priradit pracovne miesto, alebo dat vypoved, alebo proste riesit co s tebou dalej. A podla toho sa potom zariadis.

weroneeka
autor
15. jan 2021

@nafka0483 ano, to viem, ale viem, ze mi od zamestnavatela nebudu vyplatene ziadne peniaze. Preto uz teraz musim riesit, co dalej...

gabima12
20. okt 2023

Dobrý deň prosím ako ste to nakoniec vyriešili?