Výpočet nemocenskej

ala76
14. máj 2021

Ahojte zienky,chcem sa spytat ak sa najde nejaka mamicka,pani co robi uctovnictvo....
ide o pn.
Chcem sa spytat ked sa vyratava nemocenska soc.poistovnou ,vyratava sa z hrubej mzdy to viem,ale maju spolocne stym a mesiace-myslim ze sa napr.rata z prijmu z poslednych 3mesiacov alebo ?alebo vobec sa podla toho neberie.Lebo si myslim ze mi vyratali malo a na plny uvezok robim od 11/2020 ,pred tym som bola na 5h.v tej istej firme.dakujem.ala

aandrea9
14. máj 2021

@ala76 ak ma pamäť neklame, vyratava sa z hrubej mzdy ale za celý minuly rok. Takže ak mas vyssiu mzdu iba od 11/2020 tak to velmi k vyssej nemocenskej nepomohlo. Ale snad sa ozve aj super odbornik pripadne sa informuj priamo v sociálnej poisťovni.

draik
14. máj 2021

@ala76
Ak ste nemenili zamestnávateľa, tak sa berie mzda za celý minulý rok.

ala76
autor
14. máj 2021

@draik nie nezmenila.

ala76
autor
14. máj 2021

@draik len som presla na plny uväzok v novembri.

ala76
autor
14. máj 2021

@aandrea9 ano budem si volat len uz som teraz zvedava tak som sem pisala🙂

draik
14. máj 2021

@ala76
To je irelevantné. Počíta sa príjem za celý rok 2020 u daného zamestnávateľa.

meredithh
14. máj 2021

Vyratava sa to za CELY predosly rok, zo mzdy sa vyrata tzv DVZ - denny vymeriavaci zaklad, to je vlastne co si priemerne zarobila denne, napr. ti vyjde DVZ 40eur, cize si priemerne denne zarobila 40 eur, no a z toho na den je nemocenske 55%. Nemocenske sa poskytuje na kazdy den v mesiaci. Ak si mala predtym maly uvazok, ano je mozne, ze nemas nemocenske vysoke.

ala76
autor
14. máj 2021

@meredithh tak to ano.☹