Výpočet dovolenky v zamestnaní po materskej a rodičovskej

miricka25
21. apr 2021

Ahojte
prosim vas nasiel by sa tu niekto ochotny kto by mi pomohol kolko mam dovolenky po 2 materskych a rodicovskych?Vraciam sa do prace a nasa personalistka na to nema program a uz mi dala dva rozne vysledky.Dakujem.

izabellik
21. apr 2021

pripnem sa, tiez ma to zaujima, dakujem 🙂

modrykonik03
21. apr 2021

aj mňa to zaujíma 🙂

ciernabrigita
21. apr 2021

Obdobie MD sa ráta ako odpracované a nárok na dovolenku je ako keby si pracovala. Počas RD zákonný nárok na dovolenku nevzniká.

miricka25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzina007
21. apr 2021

@miricka25 no nieje uplne tak ze ak odpracujes 60 dni mas narok na celu dovolenku. Dovolenka sa totiz krati. Po prvych 100 dnoch o 1/12 dovolenky a potom kazdych 21 dni o dalsiu 1/12.
Ak ale nastupujes uz teraz napriklad k 1.5. tak by ti nemala byt kratena lebo je to menej ako 100 pracovnych dni.

Kolko dni ti nabehlo pocas dvoch materskych by bolo potrebne preratat podla datumov nastupu na matersku

miricka25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ciernabrigita
21. apr 2021

@miricka25 áno, môže aj nemusí, je to na ňom. A napísala som, že za obdobie RD nemáš zákonný nárok nie za rok, kedy si časť bola na RD a to je rozdiel. A nie je pravda, že ak odpracujes 60 dní v roku, máš narok na celú dovolenku za ten rok. Dovolenka sa kráti a máme málo info. Daj presné dátumy na tento rok.

dzina007
21. apr 2021

@miricka25 moze kratit. Nemusi. Ale vacsina zamestnavatelov chce...