Ahojte
prosim vas nasiel by sa tu niekto ochotny kto by mi pomohol kolko mam dovolenky po 2 materskych a rodicovskych?Vraciam sa do prace a nasa personalistka na to nema program a uz mi dala dva rozne vysledky.Dakujem.
aj mňa to zaujíma 🙂
Obdobie MD sa ráta ako odpracované a nárok na dovolenku je ako keby si pracovala. Počas RD zákonný nárok na dovolenku nevzniká.
@miricka25 no nieje uplne tak ze ak odpracujes 60 dni mas narok na celu dovolenku. Dovolenka sa totiz krati. Po prvych 100 dnoch o 1/12 dovolenky a potom kazdych 21 dni o dalsiu 1/12.
Ak ale nastupujes uz teraz napriklad k 1.5. tak by ti nemala byt kratena lebo je to menej ako 100 pracovnych dni.
Kolko dni ti nabehlo pocas dvoch materskych by bolo potrebne preratat podla datumov nastupu na matersku
@miricka25 áno, môže aj nemusí, je to na ňom. A napísala som, že za obdobie RD nemáš zákonný nárok nie za rok, kedy si časť bola na RD a to je rozdiel. A nie je pravda, že ak odpracujes 60 dní v roku, máš narok na celú dovolenku za ten rok. Dovolenka sa kráti a máme málo info. Daj presné dátumy na tento rok.
pripnem sa, tiez ma to zaujima, dakujem 🙂