Vie mi tu prosím niekto poradiť? V 2019 mi vznikol oracivny pomer , kde som som mala odrobencyh 90 dní (kvôli vyššej MD ) a následne som šla na PN a potom hneď Matersku. Ku 31.12.2021 rušili firmu a pomer mi zanikol. Poberala som ďalej rodičovský príspevok. V roku 2022 som mala cca vo februári malú brigádu qsi an týždeň (tam bol nízky vymeriavaci zaklad- minimálna mzda) a následne v marci alebo apríli som sa zamestnala znova (vysoký vymeriavaci zaklad ) na cca 10 dní a následne som šla na PN a potom na matersku s ďalším dieťaťom. (Materská mi bola vypočítaná z pravdepodobne ho príjmu keďže som nestihla odpracovať 90 dní). Tohto roku mi skončila materska a som na RD. Rodičovský by sme preniesli na muža a ja by som chcela poberať dávku v nezamestnanosti.
1. Ak by som rozviazala pracovný pomer počas RD , bez nástupu do práce, z čoho by sa mi počítala dávka v nezamestnanosti?
2. Ak by som nastúpila napr na 1 deň a na druhy rozviazala pracovný pomer, vyšla by mi teda vysoká podpora, tak ako msterska ?
Ďakujem vopred za rady
@sheila121 Na tvoj názor som sa nepýtala 🙂
@sheila121 socka je tvoja matka, keď ta nenaučila slušného správania 🙂
Chapem to spravne, ze ty si odrobila cca 10 dni, mala si maximalnu matersku 2x, roky rokuce doma a teraz ocakavas rady ako ziskat maximalnu davku v nezamestnanosti?
@sheila121 ja mám právo byť do troch rokov veku dieťaťa doma. Za akých podmienok to robím je len moja vec a tvoj názor na to má absolútne nezaujíma 😊 čiže ak nemáš odpoveď na moje otázky, bež morálne poučovať niekoho koho to zaujíma. To bol posledný komentár, ktorý som na teba vyplýtvala.
Tieto dovolene diery v nasom socialnom systeme by sa uz mohli zrusit. Neuveritelne.
Maximalna materska, maximalna podpora, dokopy odrobene minimum, odvedene nic.
To bi aj mňa zaujímalo mam od robene 23 rok + 6 rok materská a teraz som od 1.2.2023 evidovaná na úrade práce posledných 5 rok som bola zamestnaná vo viacej firmách normálne na zmluvu vie mi niekto viratat koľko dostanem podporu rozhodnutie mi ešte nedošlo v čistom som mala cca 850 - 960 € prepáčte že sa pitam ak už niekto bol na úrade práce prosím poraďte strašne sa bojím aby som dostala aspoň na základné potreby a pladby samozrejme
@sheila121 vobec si nezvysuj tlak takymito sockami ;)
Dobrý večer,prosím Vás,pre radu. Končím po 52 týždni pn po operácie zhubnú nádoru,ale syn je chory? Mám nárok na platených 14 dni OČR? Ďakujem vopred
1. Z vymeriavacieho základu, z ktorého boli platené odvody v posledných dvoch rokoch.
2. Ťažko povedať, keďže málo info. Je však zaujímavé, že takúto banalitu neovládate, keď ste doteraz konali tak, aby ste mali vysoké dávky.