Výpočet dávky v nezamestnanosti

3. mar 2023

Vie mi tu prosím niekto poradiť? V 2019 mi vznikol oracivny pomer , kde som som mala odrobencyh 90 dní (kvôli vyššej MD ) a následne som šla na PN a potom hneď Matersku. Ku 31.12.2021 rušili firmu a pomer mi zanikol. Poberala som ďalej rodičovský príspevok. V roku 2022 som mala cca vo februári malú brigádu qsi an týždeň (tam bol nízky vymeriavaci zaklad- minimálna mzda) a následne v marci alebo apríli som sa zamestnala znova (vysoký vymeriavaci zaklad ) na cca 10 dní a následne som šla na PN a potom na matersku s ďalším dieťaťom. (Materská mi bola vypočítaná z pravdepodobne ho príjmu keďže som nestihla odpracovať 90 dní). Tohto roku mi skončila materska a som na RD. Rodičovský by sme preniesli na muža a ja by som chcela poberať dávku v nezamestnanosti.
1. Ak by som rozviazala pracovný pomer počas RD , bez nástupu do práce, z čoho by sa mi počítala dávka v nezamestnanosti?
2. Ak by som nastúpila napr na 1 deň a na druhy rozviazala pracovný pomer, vyšla by mi teda vysoká podpora, tak ako msterska ?
Ďakujem vopred za rady

draik
3. mar 2023

1. Z vymeriavacieho základu, z ktorého boli platené odvody v posledných dvoch rokoch.
2. Ťažko povedať, keďže málo info. Je však zaujímavé, že takúto banalitu neovládate, keď ste doteraz konali tak, aby ste mali vysoké dávky.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. mar 2023

@sheila121 Na tvoj názor som sa nepýtala 🙂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. mar 2023

@sheila121 socka je tvoja matka, keď ta nenaučila slušného správania 🙂

iv007
3. mar 2023

Chapem to spravne, ze ty si odrobila cca 10 dni, mala si maximalnu matersku 2x, roky rokuce doma a teraz ocakavas rady ako ziskat maximalnu davku v nezamestnanosti?

draik
3. mar 2023

@iv007
Na začiatku celej operácie za vyššími dávkami ešte 90 dní s vysokým VZ (veď vysoká dávka) a niečo muselo byť aj predtým, zjavne s nižšou mzdou.

iv007
3. mar 2023

@draik uz chapem, ale aj tak je to na hlavu postavene. My sme velmi bohata a socialne citiaca krajina ked takto ulietavaju miliony

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. mar 2023

@sheila121 ja mám právo byť do troch rokov veku dieťaťa doma. Za akých podmienok to robím je len moja vec a tvoj názor na to má absolútne nezaujíma 😊 čiže ak nemáš odpoveď na moje otázky, bež morálne poučovať niekoho koho to zaujíma. To bol posledný komentár, ktorý som na teba vyplýtvala.

tahomi
3. mar 2023

Tieto dovolene diery v nasom socialnom systeme by sa uz mohli zrusit. Neuveritelne.
Maximalna materska, maximalna podpora, dokopy odrobene minimum, odvedene nic.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mateson
4. mar 2023

@iv007 ale treba uznať,že to ovláda 👍🙃 mohla by sa tým aj živiť.Radit ako nerobiť a mať sa dobre...

noemika2011
7. mar 2023

To bi aj mňa zaujímalo mam od robene 23 rok + 6 rok materská a teraz som od 1.2.2023 evidovaná na úrade práce posledných 5 rok som bola zamestnaná vo viacej firmách normálne na zmluvu vie mi niekto viratat koľko dostanem podporu rozhodnutie mi ešte nedošlo v čistom som mala cca 850 - 960 € prepáčte že sa pitam ak už niekto bol na úrade práce prosím poraďte strašne sa bojím aby som dostala aspoň na základné potreby a pladby samozrejme

milanemila
7. mar 2023

@sheila121 vobec si nezvysuj tlak takymito sockami ;)

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jelkov
10. mar 2024

Dobrý večer,prosím Vás,pre radu. Končím po 52 týždni pn po operácie zhubnú nádoru,ale syn je chory? Mám nárok na platených 14 dni OČR? Ďakujem vopred