Vyplatenie zvyšnej dovolenky

nuna2112
27. jún 2022

Dobry vecer prajem manzel dava vypoved v praci a rozmyslame ci je rozdiel ked vycerpa dovolenku kym mu neskonci zmluva alebo ukonci PP skor a da si preplatit dovolenku..Je v tom nejaky rozdiel myslim vo vyplate dovolenky.. Manžel si založil živnosť ale nebude pracovať pre tohto zamestnávateľa ale sám tj nejde do inej firmy

lejusinka
27. jún 2022

@nuna2112 narok ma len na alikvotnu cast dovolenky. Ja by som si nechala preplatit

melanta
27. jún 2022

V jednom aj druhom prípade mu bude dovolenka vyplácaná z rovnakého základu, takže je to jedno. Podstatné teda skôr je, či potrebuje/chce pár voľných dní pred novou prácou.

ivicka0502
27. jún 2022

rozdiel je - ak odpracuje celý mesiac napr. 20 dní + 10 dní preplatená dovolenka alebo odpracuje 10 dní a 10 dní vyčerpá dovolenku - v prvom prípade mu príde viac peňazí lebo viac odpracuje, v dovolenke rozdiel nebude

viestta
27. jún 2022

Ak pôjde na podporu je lepšie si dat dovolenku preplatiť. Trosku mu stupne vymeriavací základ. Ak ide k inému zamestnávateľovi, je lepšie ju vyčerpať, pretože u neho bude mať na dovolenku nárok až po nejakej odpracovanej dobe.

nuna2112
autor
27. jún 2022

@melanta ďakujem toto som presne potrebovala vedieť.. Pekný deň

nuna2112
autor
27. jún 2022

@ivicka0502 Práve dnes mal nastúpiť po materskej do práce ale vzal si dovolenku lebo zajtra mám skúšky a uvažoval ci teda potiahnuť rsp vyčerpať zvyšnú dovolenku z minulého roku plus alikvotnu časť z tohto roku alebo nastúpiť napr v stredu a zvyšok si preplatit.. Prvá dohoda so šéfom bola výpoveď ku 1.7. A druhá ze do čerpá celú dovolenku ktorá mu patrí

nuna2112
autor
27. jún 2022

@viestta Nejde na podporu bude pracovať ako živnostník doteraz bol na TPP ako riadny zamestnanec

nuna2112
autor
27. jún 2022

@lejusinka áno toto vieme len som nevedela ci je tam rozdiel aj vo výške vyčerpaná dovolenka/preplatená dovolenka po výpovedi

nuna2112
autor
1. júl 2022

@viestta ďakujem za odpoveď.. Prajem pekný deň