Ahojte prosim vas je tu niekto taky co ste zdedili so surodencom/surodencami nehnutelnost po rodicoch a vy ste ich vyplatili? pochopil ten surodenec alebo surodenci ze tym ze ste ich vyplatili je ta nehnutelnost teraz Vaša?..ze ste majitelom VY?..lebo moja sestra to nechape akosi..
A comu nerozumie? Ako sa to prejavuje? Pride a vykope ti azalky a zasadi ruze, ci ako? Otvori si dom a vojde dnu?
Veď o tom máte nejaký papier kde je všetko jasne napísané. Či už od notára z dedičského konania alebo si potom jej podiel odkúpila.
Predpokladám, že sestra zobrala peniaze a myslela si že to je nejaký bonus. A býva v nehnuteľnosti ďalej...😁
Treba to sestee vysvetlit.
Sestre si dal(a) prniaze a na kataster ste nesli?
zdedili sme po rodicoch nas rodicovsky domcek v ktorom sme vyrastali ..je maly ale utulny v nedalekej dedinke, my obe zijeme s rodinami v meste v bytoch. ked prislo na dedicske konanie sestra hned ze ona chce dom predat ona potrebuje peniaze mne to ale bolo luto tak sme sa po dohode s manzelom rozhodli ze ju z domceka vyplatim a nechame si ho my a spravime si z toho taky vykendovy dom, ..sestru sme z uspor a mensej pozicky vyplatili vsetko mam samozrejme vydokladovane aj na LV som ja ako jediny vlastnik ale sestra si tam stale chodi..(teda chodila kym som nevymenila zamky) akoby to bol stale aj jej dom--sadila nove kvety vymienala zaclony organizovala grill party bez mojho suhlasu a vedomia ,,teratz ked som uz vymenila zamky lebo mi dosla trpezlivost vyplakava po rodine ze co som jej spravila ze do rodneho domu kde vyrastala nemoze vkrocit ze vsetky jej spomieny na deetstvo jej ničim a podobne..
@kitycat isli vsetko mam vydokladovane
Tak to sestra asi fakt nepochopila... 🤦🏻♀️ Najprv ho chcela predat a teraz vyplakava, ze tam nemoze robit grill party. Co k tomu dodat. Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.
@basska_b ano presne toto som jej vytkla aj ja aj moj muz..ona najskor ze predat ale ked sa dozvedela ze mam na vyplatenie tak bola stastna ze nebude dom v rukach cudzich ludi..a uz chapem preco bola taka stastna
No ma smolku. Vyplatili ste ju, mate to na LV. Asi by som jej cinkla este raz, ze jej cast ste od nej s jej suhlasom odkupili a tym padom
Jej tam napatri nic a nema narok tam chodit bez vasho povolenia. Ze ta to mrzi, ale ze to snad bolo jasne ked to predala.
Povedz segre, ze to predala ale na grill party rada prenajmes. Asi ma dlhsie vedenie a neuvedomuje si, ze co to vlastne znamena, byt vyplatena kedze ide o rodicovsky dom
Za spomienkunuctuj 1€ 😂😂
Povedz sestre, že ideš dom nakoniec predať, tak ho môže celý kúpiť ak chce mať spomienky a chodiť tam.
Asi nepochopila, že keď to patrí niekomu z rodiny neznamená neohlasené návštevy.
Povedz, že keď ti vráti peniaze, môže dom naďalej používať. Ako sa zatvári.
@stanulienkat presne, povedať sestre, že jej predá polovicu a môžu tam chodiť na striedačku 😀
sestre povedz ze raz za cas moze prist na kratku navstevu ked tam budete je to uz vas dom ona dostala peniaze
Zlata sestra 😆 normalne jej treba vysvetlit ze s nehnutelnostou mozu nakladat a hospodarit jej majitelia, co ste vy, ale ze ju radi privitate na navsteve, ked tam budete
Bratova dcéra ma vyplatila z rodičovského domu a normálne tam idem len na hodinovú návštevu vopred ohlasenu, to čo robí tvoja sestra je maximálne drzé
prajem vela stastia, aby vas to so sestrou nerozdelilo az do smrti. mojej svokre sa presne to iste stalo, tiez musela vymenit zamky, jej sestra to odmietla akosi pochopit a pytala kopiu klucov, lebo ved deti tam chcu ist prazdninovat, mladi tam chcu zurovat. svokra jej razne vysvetlila, ze nech jej vrati sumu, ktoru z dedicstva dostala a dostane kopiu klucov. to uz sa sestre nepacilo. 15 rokov sa kvoli domu nebavili, na smrtelnej posteli sa ako-tak udobrili.
To mi pripomína keď deti dostanú 100 korunáčku spolu, jeden dá druhému 50 zo svojho, aby sa rozdelili a ten to nechápe prečo dostal iba 50 keď ten druhý má 100-vku v ruke 😂
Teraz musíš vyplakávať po rodine ty že sestra chcela predať váš rodičovský dom len kvoli tomu že chcela peniaze.
A keby si nemala na vyplatenie a dom by sa predal, aj tak by tam chodia novým majiteľom presádzať kvety a robiť gril párty na záhrade? Asi nie. Treba jej povedať, že keď tak veľmi chce, môže peniaze vrátiť a dom bude stále váš spoločný, bude si tam môcť chodiť, ako doteraz a robiť párty. Ale s tým určite súhlasiť nebude.
A nedalo sa jej to nejak vysvetliť predtým ako si menila zámky? Možno jej nedošlo a berie to tak, že sestra nám zachránila rodičovský dom a môžeme tam naďalej chodiť 😄
Toto je pomerne častá situácia. Kolegyňa s mužom tiež takto vyplatili jeho sestry z rod.domu, sestry tam naďalej chodili ako predtým, a keď to začali prerabat a vyhadzovali poklady z povely, pivníc a šôp, to ešte len bolo hádok.
@namornicka Ale ona ho nezachránila, pokojne si ho mohli obe nechať. Na dome nebola exekúcia, ani nič také, kvôli čomu by oňho prišli a bolo by ho treba zachraňovať. Sestra chcela peniaze, tak svoj podiel PREDALA svojej sestre.
aaach ako krásne sa potvrdzuje, že to najlepšie čo môžeš dieťaťu dať sú súrodenci 😍 najviac sa to prejaví pri dedičskom 😂
@h2 ja sa snažím pochopiť logiku sestrinho uvažovania 😄 že ako to vníma keď tam stále chodí. Či sa iba robí, že tomu nerozumie alebo čo je za tým. Lebo keď sa človek po rodine sťažuje tak sa musí cítiť že mu bolo ublížené. Lebo v podstate sa strápňuje a to neviem či by vedome robila. No čo ti ja viem 👀
@namornicka asi je dotycna taka jednoduchsia, inak sa to neda vysvetlit🤷♀️
Vsak ste sa dohodli nie? Majitel je predsa na LV.