Ahojte, viete mi niekto poradiť ? Som v prvom trimestri tehotenstva a som celý mesiac PN kvôli silným nevoľnostiam. V piatok som bola na kontrole u svojho gynekológa a keď som prišla domov, všimla som si že mi sestrička medzi papiere založila nejaký papier, nakoľko som PN nikdy nebola nevedela som čo to je - volala som jej a povedala mi že to je lístok na peniaze pre sociálnu poistovňu (potvrdenie o PN). Na papieri je napísané, že ak ho neodovzdám sociálnej poisťovni, dávka mi nebude vyplatená. Dnes je 31. a bojím sa, že je neskoro a peniaze mi nevyplatia... Neviete do kedy mám čas ? Zajtra sa tam chystám ale dnes mi celý deň nedvíhali, tak stresujem. Moc vám ďakujem za rady.
@kris988 žiaden stres, lístok na peniaze sa väčšinou odovzdáva zamestnávateľovi aby vedel že pokračujes na PN a až on to pošle na sociálnu poisťovňu. Z vlastnej skúsenosti urob si kópiu alebo aspoň odfot do telefónu...mne to hneď prvý mesiac stratili v sociálnej poisťovni. Ja posielam zamestnávateľovi len scan cez email a posielam to priamo do sociálnej poisťovne ale tak som sa s nimi dohodla.
A časovo to úplne v pohode stíhaš ..uvoľňujú prvú dávku okolo 15 v mesiaci a druhú koncom mesiaca ..ani ja som ešte neposielala až zajtra budem
Asi taky listok ze pn ti pokračuje... "prechodka" sa to vola. Pnkove papiere uz mas asi davno... Tu prechodku zamestnávateľovi alebo priamo na socialku poslať. A máš čas. Ono sa to neodivzdava k posl. Dňu.