Vyplatenie OČR - zavretá škôlka

vetronka
25. nov 2020

Baby vyplatili vám pandemicku očr za druhú polku októbra,pokiaľ vám zavreli skolku? Nahlasovala som ju elektronicky
Poprípade treba doložiť nejaké potvrdenie že škôlka bola zatvorená pre pozit.personál?

noemmy
25. nov 2020

Mne tiež ešte nevyplatili. Posielala som 2. 11. 2020. Tiež som za október 1x posielala elektronicky, teda priamo cez stránku sociálnej poisťovne..aj mi došla správa na mobil, že žiadosť je zaevidovaná...volala som tam pre pár dňami, že prečo mi neprišla očr, veď deti mali zavretú škôlku celý mesiac...a pani mi povedala, že na moje rodné číslo tu neeviduje žiadne čestné vyhlásenie za október 2020. Posledné tam videla za september...a ja, že ako je to možné...ona, že nevie...tak čo vám poviem poslala som ešte raz cestne vyhlasenie teraz už cez môj mail, nie cez stránku socpoist a čakám dalej..

jaavaa
25. nov 2020

@vetronka mne uz vyplatili. Trieda kde chodi dcera bola zatvorena 5 dni v oktobri. Vypisala som ziadost aj cestne vyhlasenie cez stranku soc. poistovne. Asi dva tyzdne po zaslani ziadosti mi volala pani z nemocenskeho oddelenia ohladom toho ze potrebuje akykolvek doklad alebo papier kde je uvedene, ze skola- trieda bola zavreta. My sme mali info na stranke skoly, tak som jej to doposlala. Povedala ze oni musia takto obvolavat vela ludi nakolko nemaju zoznamy ktora skola alebo trieda je zavreta a bez dokladu nemozu davku vyplatit. Tak na Tvojom mieste by som skusila zavolat na nemocenske a preverila by som si ci tvoje cestne vyhlasenie maju a pripadne ci nepotrebuju poslat aj potvrdenie o zavreti triedy- skoly.