Ahojte žienky, som tehu a doktor ma vypisal na pn od 1.12.2021. Bola som zamestnaná s hrubou mzdou 714eu. Dnes som dostala vyplatnú pásku z práce a tam mám 21eur. Je to možné?? Ešte nikdy som nebola na pn preto sa pýtam. Pokiaľ dobre viem tak prvých 10dní platí zamestnávateľ
@lorika6988 zavolaj do prace a informuj sa
@laska86 ráno tak hneď urobím. Iba ma to prekvapilo
.
takyto by mal byt vypocet
1-3den pn plati zamestnavatel 25% DVZ
4-10den pn plati zamestnavatel 55% DVZ
od 11 dna vyplaca socialna poistovna 55% z vymeriavacieho zakladu, to vam potom domov poslu papier, kolko budete mat na den
treba si vyjasnit so zamestnavatelom, ako to vypocital a ci je to spravne, lebo zjavne to nesedi
mozno ti odratali prispevok na stravne co sa poskytuje mesiac vopred odfot vyplatnu pasku a zacierni osobne udaje
@marci77 určite.. Mne sa to tiež nepozdáva. Môže to nejak súvisieť s tým že mi tam ostali mínusové hodiny?
mala si dostat cca 107 eur od zamestnavatela ti strhol ti 86 co je cca prispevok na stravne na mesiac takze to sedi
@lorika6988 nemyslim si, ze minusove hodiny by mali vchadzat do vypoctu, neviem ako to ma vasa firma nastavene, ale v nasej napr. sa to presuva do dalsieho mesiaca a kvartalne sa robi zuctovanie..... ale strhnut z platu bez vasho vedomia vam nemozu, iba ak by ste podpisovali nejaky papier, ze s tym suhlasite
Tiež myslím ze to je príspevkom na stravu
To vyzera akoby tam pn vobec nebola zaplatena.... A ten nepenazny prijem... To je co? Nejaka poukazka ci co...
@ikonica nemám tušenie. Robím tam od mája ale vôbec nerozumiem čo čo znamená. zajtra hneď volám na mzdové
No co k comu si dospela?kde bol problem?
Ja som dostala 126e. Tiez 10dni.