Ahojte mamičky aj nemamičky.
Prosím vie mi niektorá z vás poradiť?
Rada by som založila malej dcérke vkladnú knižku na ktorú by som chcela dať posielať rodičovský príspevok.
Neviete či s tým nie je problém? Vyplácali by mi ho na VK aj ak by nebola na moje meno ale na meno dcérky? Ďakujem za vaše radi🙂
@henika06 myslim, ze najlepsie bude, ak dcerke zriadis normalne terminovany ucet v banke a kazdy mesiac tam budes ten rodicak posielat sama...napr. v Zune to mas uplne bez poplatkov.... Myslim, ze vkladne knizky su dens uz takym prezitkom v bakach... A rodicak sa podla mna moze vyplacat len a len tebe, resp. osobe, ktora je s dietatom na RD...
Ďakujem pekne práve preto to chcem dať posielať rovno na VK lebo budem chvíľu mimo SR a nerada by som pre pár mesiacov prišla o RP.
Takže nie problém na aké meno je účet založení? Ich to nezaujíma? Lebo ja som bola do teraz v tom,že to musí byť na meno kto poberá dávku teda kto je z dieťaťom na MD.
katren:::Ale podľa mňa by to malo byť všade rovnako nevypláca to úradník ale štát nie?
ahoj mne tak chodi rp na vkladnu knižku dcerky dokonca občas ju využivam ako normalny učet načo by som platila poplatky v banke? vkladnu knižku mam bez poplatkou (akych kolvek nakolko aj pri bezpoplatkovych učtoch sa vždy dake najdu )jedine že musim ist do banky dokonca sa da zriadit že obaja rodičia možu disponovat s knižkou ale v tom pripade musite bit obaja pri zriadeni knižky mi mame v tatrabanke.na urpsvr som davala len čislo učtu normalne vypisše žiadost.
@henika06
@nibiru toto som sa chcela dozvedieť či tam stačí len č.účtu a či nie je problém ,že je tam meno dcérky aj ja rozmýšľam nad tým že tam nemusím platiť poplatky.....a nevieš mi prosím ešte poradiť to mi tam štát alebo socialka pošle a nemusím to dávať neako zapisovať na VK v banke?
@henika06 urad prace urcite nebude kontrolovat vsetky cisla uctov..
tu mas vzor ziadosti http://www.employment.gov.sk/ziadosti-a-potvrde...
@henika06 posiela ti to urpsvr čiže ide to zo štatnej kasy nezaujima ich majitel učtu nakolko ti v na ursvr vypisujes tlačivo kde je tvoje meno,podpis udaje a pišeš tam č. učtu tym su oni vybaveny ty ako občan nemaš povinnost mat vedeny učet!kludne sa da rp vyplacat aj na adresu v banke nič neriešiš je to to iste ako bežny učet peniaze nan posielat možes akurat nemožes robit prevody musis vzdy osobne dojst a peniaze vybrat poplatky ja nemam žiadne jedine minimalny zostatok musi ostat 4€.nič viac žiadne vedenie učtu,poplatky za vyber,uroky peniaze vždy k dispozicii nemusim čakat kym ich možem vybrat.
@henika06 jasne, ty davas len cislo uctu, nie meno majitela