Viem, že bežne sa očr vypláca spätne, ale zaujímalo by ma či je to aj v prípade koronavírusu? Mám 4 ročné dieťa, ktoré za normálnych okolností chodí do škôlky. Chcela som si vyplniť formulár, ktorý je na soc. poistovni, ale bohužiaľ nemôžem robiť úpravy vo worde ani pdf, iba ak si ho predplatím za cca 100€, o čo samozrejme nemám záujem. Volala som do soc.poistovne, žiaľ bezúspešne. Odniesla by som vypísaný formulár osobne na pobočku, ale nemám si ho kde vytlačiť, kedže je všetko zatvorené a doma tlačiareň nemáme.
lubka73 super, ďakujem
Na stranke socialnej p. je te si mozes narokovat sz 3 roky spatne
@erikafagi prosim ta a ako sa to vlastne da vyplnit elektronicky? To si treba nejako stiahnut a dat do wordu ci ako?
Ahoj ženicky môže sa opýtať vybavujem si tu OCR na syna. A v praci mi tvrdili ze mam poslať jednu žiadosť na firmu ktorá je v Mikuláši a druhu na sociálnu poisťovňu. Ale ze vraj do Mikuláša len ja byvam v Spišskej Novej Vsi.. Trvalý mam Harichovce nemám náhodou poslať tu druhu do Spišskej??? Ďakujem
@mimuska125 posiela sa na sociálnu poisťovňu kde má sídlo firma. Do SNV nemusíš
@erikafagi ahoj stiahni si libre office je to podobne ako word a zadarmo (odporucila mi znama novinarka, tiez to pouziva)
@simusska ahoj dakujem pekne vybavené 😀
A neviete náhodou ako bude OČR vyplácaná? Postupne - mesačne alebo až po ukončení? Ja musím byť doma až kým neotvoria škôlky.
mesačne ,ale musíš vypísať aj čestné vyhlásenie a odoslať do 31.3.
https://www.socpoist.sk/aktuality-pozor--rodici... aby si peniažky za mesiac marec dostala v apríli
@wae zamestnávateľovi som poslala papier, že budem na OČR do otvorenia škôlky. A kolegyne? No problém majú a vidím to tak, že budem za tú najhoršiu keď sa vrátim😟ale čo už...muž kým bude môcť tak bude chodiť do práce. Keď mu zatvoria firmu tak až potom ukončím ocr a vrátim sa do práce.
skus sa prihlasit tu
https://office.live.com/start/Word.aspx?omkt=sk-SK
word sa mi zda ze sa da pouzivat aj online a vtedy je to zadarmo...
aspon ja som to vyuzivala v minulosti kym som si zacala platit mesacne verziu na PC...
nemusis stresovat mas cas aj spatne