Vypíše ma niekto na PN bez vymyslených príbehov?

10. júl 2022

Prosim vas existuje lekar ktory ma vypise na PN bez toho aby som si vymyslala pribehy a presviedcala ho o tom ze ma nieco boli. Proste lekar ku ktoremu pridem poviem ze chcem aby ma vypisal a vypise bez zbytocnych somarin..
Dakujem za typ

barus26
10. júl 2022

ten lekár musí byť tvoj lekar. Takze ak takéto nemáš tak mas smolu. Nemôže ta vypísať lekar, ku ktorému nepatris. a ak takýto lekar fakt existuje tak to už čo je… len tak vypísať niekoho pretože chce…

autor
10. júl 2022

@barus26 jasne ze to musi byt moj lekar alenie je predsa problem presunut kartu. A tiez ak chcem ist na pn tak na to mam aj dovod. Urcite to nie je financny dovod kedze je to len 55% z platu... Je to zdravotny problem no moj aktualny lekar nechce vyisat ani kedma clovek koronu.

lilinka88
10. júl 2022

Netuším odkiaľ si,ale napr v našom meste veru nie je jednoduché zmeniť lekára, že len tak vezmem kartu.
A teda už keď takto chceš meniť lekára,tak by si mala minimálne konkretizovať mesto, či myslíš,že ak si napr zo Žiliny,tak ťa len tak vezme obvodný lekár v Košiciach? 🤔
Lekári sú kontrolovaní SP, každú PN si musia vedieť obhájiť a mávajú aj kontroly posudkových lekárov priamo v ambulancií

vulka
10. júl 2022

Čiže chceš lekára, ktorý si vymyslí a vypíše na Tvoje meno PN a potom ťa aj bude kryť pred prípadnou kontrolou zo sociálky a my ostatní Ti na to budeme odvádzať dane?

panelacikova
10. júl 2022

@barus26 tak to sa ohromne mýliš. na PN ťa môže vypísať ktorýkoľvek lekár. mám to overené a odskúšané. akurát ak nie je zmluvný a teda nemáš s ním podpísanú dohodu, tak ak by ti dával reálne nejaké vyšetrenia (RTG, sono apod.), musíš si ich zaplatiť. ATB ti môže predpísať a uhrádza poisťovňa. viem, lebo sama som bola ešte nezazmluvnená na takejto PN-ke. brala som aj ATB, platila poisťovňa.

autor
10. júl 2022

@vulka nie chcem lekara ku ktoremu ked pridem a poviem ze mam nejaky problem tak to bude aj riesit, nepovie mi na to ze som mlada a nic mi nie je. Alebo ze nech mu tam nekaslem a ine... O dane sa neboj. Pracujem od 18 a mam 33 a nebola som pn ani raz..

panelacikova
10. júl 2022

autorka: presne pre toto som menila lekára, že môj pôvodný mi odmietal predĺžiť PN napriek tomu (týždňovú, podotýkam), že som mala stále teploty cca 37,8 (bolo to mesiac pred oficiálnym vypuknutím covidu a vyzeralo to ako škaredá angína). jednoducho ma vypísal do roboty s tým, že som dostala predsa ATB a nemám špekulovať. darmo som doslova plakala v ordinácii, že nevládzem a že som včerajší deň preležala s horúčkami. do očí mi povedal, že si vymýšľam a mám ísť do práce. šla som a dva dni som bola odkväcnutá v kabinete na stole. chvalabohu, riaditeľ mal pochopenie, keď ma videl a všetko zariadil.... ALE... do 2 mesiacov (to už sme vedeli, že nejaký covid existuje) som ochorela znovu. no ani za krista k nemu. a vtedy som už bola v štádiu hľadania a nový lekár (môj súčasný poklad) mi prisľúbil zmluvu, ale že až o také 2-3 mesiace, čosi mu v danom čase nevychádzalo s poisťovňou. ja že Ok. a tak ako som ochorela, opýtala som sa ho, čo mám robiť, lebo ten ešte stále "môj" sa mi tak zhnusil, že som nemala záujem tam ani ísť. a ten môj nový mi dal normálne PN, aj ATB, všetko bez problémov. akurát som hrozne kašlala, tak povedal, že ak by bol nutný RTG, tak si ho budem musieť platiť. ja že OK. preto viem, že sa to dá, mám osobnú skúsenosť.

vulka
10. júl 2022

O tom, že Ti niečo je v prvom príspevku nepíšeš nič 🙂

panelacikova
10. júl 2022

autorka: ešte dodám, že presne viem, o čom píšeš. mnohí sú takí (aj ten môj pôvodný kretén), že si myslia, že kým nemáš 60, nemáš právo na chorobu, diagnózu, že si len vymýšľaš... takže hľadaj tak, aby si bola spokojná. držím palce. ja nemôžem na toto moje "zlatíčko" povedať ani pol krivého slova, nedám naňho dopustiť, jeden zlatý človek a úžasný lekár.

lilinka88
10. júl 2022

Tak v prvom rade ak ti ide o liečbu a nie fitivne PN,hľadaj lekára s otázkou, ktorý lieči,zaujíma sa o zdravotný stav pacientov a nie, ktorý nemá problém vypísať PN. A hľadaj recenzie najlepšie na stránke/v skupine daného mesta,nie takto všeobecne

zero_hero
10. júl 2022

Asi by boli lepšie zistiť si info o lekároch v mieste bydliska, takto ti nikto niekoho konkrétneho neodporučí, keď nevieme odkiaľ si 🤷‍♀️

autor
10. júl 2022

@zero_hero trvale bydlisko mam v BA kde ma lekarka prislusna k ulici odmietla vziat, povedala ze ma zoberie hocikto, len teda ona nie. Terajsieho lekara mam v KE kde som nikdy nemala ani prechodne bydlisko nie to trvale.Uz keby to bol zvolen, nitra je to lepsie nez KE..

autor
10. júl 2022

@lilinka88 otazku som polozila ako som polozila, ono jedna vec je liecit a druha ze clovek musi chodit chory do prace.. Aj ked ju napriklad nevladze robit... Ako pisem preco ine by chcel byt clovek pn kednie pre to aby bol lieceny, ved ekonomicky je to menej € nezchodit do prace.

zero_hero
10. júl 2022

S ba veru neporadím, ale skúsila by som zisťovať v nejakých ba skupinách a formulovala otázku inak. Nech odporučia lekara, ktorý riesi problém a ma ľudsky prístup. Určite ti niekoho poradia. Ja som z malého mesta, podľa mojich skúsenosti, by ta tu zobral ktokoľvek, u ktorého by si sa opýtala.

mogaa
11. júl 2022

K tvoje otázke, ano sú aj takí lekári...

autor
11. júl 2022

@mogaa odporucis nejakeho?

simca06022011
11. júl 2022

Tebr trebz dobrého lekara😉 a to je vsetko. Taky kt ta vysetri, posle... A ak si chorá rak jasne ze ta vypise

sivana09
11. júl 2022

Som v šoku :D a mne zas v Bratislave doktori cely zivot vnucuju pnku za pnkou, niekedy ma az presviedčajú nech idem na pn... Jasne, parkrat som bola na pn, ale len ked som to fakt potrebovala. Ak chces v Bratislave takeho lekara, mozes mi napisat a poradim ti

deti5
26. dec 2023

@sivana09 prosím vás poradíte lekára ďakujem