Prosím vás, viete mi niekto poradiť, kde by som našla bližšie informácie k výnimkám zo zákazu cestovania medzi okresmi? Viem, aké sú vynimky, lekár, starostlivosť o blízku osobu, krst a pod. len všade sú iba vymenované a nikde neviem nájsť aký konkrétny doklad alebo dôkaz môže odo mňa policajt pýtať (okrem testu). K práci je napríklad pekne napísané, že treba papier od zamestnávateľa, ale ostatné vynimky neviem nikde nájsť, tým pádom mi z toho vychádza, že iba poviem dôvod a to je všetko? Ďakujem pekne za rady 🙏
ake doklady od teba moze policajt pytat nenajdes nikde, lebo vo vyhlaske nie je uvedene ze obcan ma povinnost sa nejkym dokladom preukazovat (okrem negativneho cestu a potvrdenia z roboty pri ceste do prace). Potvrdil mi to aj RUVZ. (aj ked nie su uplne kompetentni, ale aspon nieco, ani PZ ani Urad vlady na moje maily nereagoval)
ja ziadne dokladz nenosim, ani moji rodicia a nikdy ani nikto nepytal. Mam stiahnutu vyhlasku v mobile, ak by mal niekto pindy ukazem a cau pa. Ani by mi nenapadlo ukazovat nejake potvrdenia od lekara, maily a podobne srandy
@zuvelyn dakujem, presne ako píšete, ja som to všade hľadala a nikde to oficiálne uvedené nie je, taketo dokazovanie mi skôr príde ako dobrá vôľa ľudí alebo naopak ich strach z pokuty. Nemám v pláne porušovať aktuálne nariadenia, ale na druhú stranu pokiaľ potrebujem využiť výnimku nemám chuť nechať sa neustále utlacat neexistujúcimi nariadeniami 🤷
Baby, už neplatí to, že napríklad môžte ísť bez problémov z bordoveho do bordoveho okresu iba s negatívnym testom? 😯
@marpel no ono to na oficialnej stranke je treba sledovat korona,gov tam je vzdy zverejnena nova vyhlaska, ktorou sa upravuje povodna, toto jedine ja osobne povazujem za relevantny zdroj 🙂 https://rokovania.gov.sk/download.dat?id=21FE7E... toto je link na poslednu
a k tym vynimkam, my mame napr. svadbu a ziadala som stanovisko Min. Zdravotnictva, ci cez okres mozu prist rodicia na vynimku a odpoved bola, ze nie, ze sa to vztahuje iba na svedkov a ti musia mat potvrdenie z uradu/kostola, ze idu svedcit - ale toto samozrejme nikde uvedene nie je 🙂
@petamich Ano jasne, ta stranka korona.gov je najaktuálnejšia, ten link mi prisiel prvy pod ruku co som ako clanok citala 😊 No vidíte k tym svadbam toto vobec nie je nikde napísané a clovek to nemá z kade vedieť a za druhé potom cim sa maju policajti kvazi "obhajit", ze toto potvrdenie nam ukazte lebo tu je uvedene, ze ho musite mat. Maju sa dodržiavať nariadenia, ale clovek vlastne aby sa este naviac aj sam dopytoval roznych uradov na veci, ktore nie sú nikde jasne napísané a dohladaval si svojpomocne ako to vlastne "pani" mysleli 🤷 Keď raz uvedú niekde výnimky, mali by ich po vsetkych strankach dostatočne vysvetliť a ak nie, nemali by potom kontrolovat a sankcionovať niečo, co nikde oficiálne napisane nenájdete.
@ivana126 uplne suhlasim, zial pocas korony aj mimo korony castokrat nariadenia, vyhlasky pise asi niekto so zamerom, aby sa ani "diva svina" nevyznala co tym chcel basnik povedat a vacsina z nich je napisana tak vagne, ze kazdy si ich vysvetli po svojom 😂 tieto korona vyhlasky su uplne extra trieda a potom je to vlastne o tom, kto je ako asertivny, vyrecny a pod. keby zastavili typ ako je moja mamina, tak ta chuda ani nevie povedat ako sa vola :D a iny sebavedome povie idem behat do lesa, nediskutujem
@petamich chápem, tiež sme doma na HO, takze väčšinu času sa nás týka iba návšteva potravín alebo lekára. 😅
Dúfam, že sa Vám podarí nájsť pri svadbe nejaký kompromis. My sme sa brali minuly rok a zo svadby o 120 ľuďoch a veľkej hostine sme boli iba v kostole a bolo nás cca 20...
neviem kedy sa beriete ale snáď dovtedy uvoľnia opatrenia, nech tam máte aspoň rodičov.
@marpel teraz v sobotu 🙂 🙂 nasi sa rozhodli neprist ale skor kvoli tomu, ze mamin manzel pracuje na STK a s kadekym pride do styku a nam sa v case lock-downu podarilo popracovat na rozsireni rodiny a drobec je na ceste tak jednak aby nahodou nam nieco nepriniesol a zaroven preto neposuvame termin, inak by sme mozno aj aj ked ktovie kam
dnes veru aj 20 ludi je "velka svadba" :D
@ivana126 ked sme toto riešili, nasli sme, ze mas to vediet hodnoverne dokazat. Takze manzel cestoval za starkou s jej lekárskymi spravami. Papier/mail od dr s dohodnutym terminom vysetrenia je tiez vhodný. A taketo..