Zo zákazu vychádzania, majú výnimku deti do 6 rokov, na 1 km od domu. A čo deti nad 6 rokov a žiaci, ktori sedia pri PC? Pre nich platí vychádza iba do prírody. Bývame na sídlisku, "príroda" ďaleko. To s malým môžem ísť okolo bytovky ale so starším už nie?
Suhlasim s vyssie napisanym. A este by som pri prechadzke mala pre istotu nachystanu vyhovorku, napr. ides do obchodu. Ano, aj s detmi, co ich nechas doma? Chlap cele dni v praci, tak matka zabezpeci obzivu pre rodinu a zial, musi brat aj deti, kedze su este male. 🤷♀️
Ved aj do tej prirody sa treba nejako dostat... ste na ceste do prirody 🤷♀️
Môj má 10 a vždy sme na ceste do prírody alebo do obchodu 😆. Ale nech mi nejaký policajt niečo povie, dotiahnem ho na najbližšie ihrisko a nech sa odbavuje tam.
Ale veď vo vyhláške je príroda, nie extraviláne. Príroda je aj park.
Ale ved ísť do prírody v rámci okresu nieje zakázané ci?
Ste na ceste do prirody/do obchodu
Myslim, ze pokial nebudes v hluciku mamiciek a kopec deti okolo vas, tak policaj riesit nebude. Alebo chcela by som vidiet policajta, co by riesil, ze kam idete. Treba tie opatrenia dodrziavat s davkou zdraveho rozumu. 🙂
Uzavreli aj u Vas detske ihriska ? My byvame KE-okolie a vysvetlite 2 rocnemu placucemu dietatu ze sa nemoze ist pohrať, no taak ma to.nastvalo 🤦
@choco6 tak to si ešte neskúšala vysvetliť autistovi že dnes na prechádzku nejde...😉
lebo karanténa...
Zeny chodte normalne von dieta potrebue byt na vzduchu mi sme voku aj 2-3hod ihrisko plne deti kazdy sa prechadza. To akoze vazne zapaskovali v ke ihriska?
presne tak deti potrebuju ist von a cestu do prirody pokial ja viem, nikto nezakazal. stale sa mozes vyhovorit aj na cestu do obchodu podla mna to zas az tak moc kontrolovat cez den nebudu