Dobry den mame pozemok mimo uzemneho planu obce. Jeden advokat mi poradit ze sa da urobit vynimka aby nam dali stavebne povolenie aby sme mohli stavat a neskor pozemok zahrnuli do uzemneho planu obce . Nebiete mi poradit ake tlacivo treba ?
To sa podľa mňa nedá. Asi myslel, že máte pozemok v extraviláne. Tam sa výnimka kedysi dala dať. Ale tuším ani to už neplatí.
Možno myslel požiadať o zmenu územného plánu, aby ste potom mohli. Nás to vyšlo okolo 10 tisíc.
@yosi niekde sa nedá. Aj ten extravilán totiž musí byť zahrnutý v územnom pláne. Ak nie je, tak môže požiadať o zmenu územného plánu. Ten sa však neotvára na požiadanie. A ani to nemusí prejsť. Pretože ak obec nemá zastavané pozemky určené na výstavbu, nemusí obci nadriadený orgán rozšírenie úzmeného plánu povoliť. Plus to po novom stojí cca cca 20000.
Autorka veď choď na príslušný stavebný úrad a tam ti všetko povedia. Nie tu sa pýtaš.
Podstatné je či obec má alebo nemá územný plán , ak má a pozemok nieje zahrnutý do Up individualna zmena Up, ak obec nemá Up vyjadrenie obce či povolí výstavbu alebo nie.
a kto urobi tu vynimku stavebný úrad či kto.