Výmera dane z nehnuteľnosti

30. apr 2022

prosim vas 7.4 mi bola vyrubena dan z nehnutelnosti vo vyske 15€ byt mam od minuleho roka toto je prvy rok co mam platit. Nebyvam na mieste trvaleho pobytu a tam 13.4 prislo rozhodnutie o zaplateni do 15 dni, ja som na to uplne zabudla a to som zodpovedna taketo zalezitosti platim ako prve ale toto mi vypadlo nie je to bezny vydavok co som doteraz mala. Je tam napisane ze po prekroceni lehoty to pojde cez sudneho exekutora, vcera som to zaplatila myslite ze uz mam exekuciu? strasne sa bojim exekucie kvoli 15€. Za chyby sa plati ja viem ale taky strach co mam a kvoli svojej hluposti.. stalo sa vam niekomu? dakujem za odpovede

maranta_leuconeura
30. apr 2022

Na 99% to nikto hned po splatnosti na exekuciu posielat nebude, neboj sa. Po mesiaci by este prisla dalsia vyzva na zaplatenie a potom podla mna este dalsia. Normalne im to nabehne na ucet a nic viac riesit nebudu.

dada0902
30. apr 2022

Mala by ti prísť upomienka ja by som to rýchlo zaplatila aj teraz

deginko
30. apr 2022

Nič z toho nebude..oni nepodieľajú hneď na exekúciu..najskôr pošlú upomienku...a tá ti tiež nestihla prísť...takže všetko je ok .. my sa raz zabudli zaplatiť druhu polku platby za smeti za otca dôchodcu ..po asi 3 mesiacoch až prišla upomienka

lucka_ke
30. apr 2022

od 13.4. 15 dní je 28.4., zaplatila si 29.4. čiže deň po splatnosti a bojíš sa exekútora??? nepanikár zbytočne, je to zaplatené v podstate v lehote, čiže všetko OK

draik
30. apr 2022

Nie ste v omeškaní. Tých 15 dní sa počíta od právoplatnosti. Právoplatnosť výmeru nenastala doručením, ale až uplynutím lehoty na podanie odvolania, viď text poučenia.