Ahojte,je tu niekto kto mal pandemickú pn? Kolko vám prišiel výmer? Lebo môjmu mužovi prišiel dnes, a nejaké to je divné , 2, 357...eur na deň , nie je to nejaká blbosť? Aby za 14 dní dostal 32 eur? Ako ste to mali vy? Ďakujem za inf
@chrobacik41 to je podla toho kolko odvadzal do socialky z akeho vymeriavacieho zakladu
@hradnapani ma plný úväzok, zarába celkom dobre, a naposledy keď mal marodku tak mu prisiel výmer cez 8 eur a teraz 2? To neviem čo to ako to vyratali
@chrobacik41 pockaj to je divne pracuje normalne na zmluvu ? nebol na materskej ?
@loginexistuje áno robí na zmluvu,nie nebol na materskej
To je nejaká blbosť a chyba...
@miskooo1987 veď práve ani mne sa to nezdá
@chrobacik41 ale divne je aj to že keď zarába dobre na normálnu zmluvu že mal aj bežne len 8€ na deň..
@chrobacik41 a neprihodil ho zamestnávateľ z úplného tpp za minimalku na 1/4 úväzok za minimalku? Lebo to presne sedí...
Lebo 8 EUR na PN ke v zasade minimalka... dokonca menej
@barus26 tých 8eur mal naposledy ešte minulý rok keď bol na pn to mu dali ako výmer odvtedy na pn nebol,
@miskooo1987 nie určite ho neprehodil, má 6eur /hodinu, robí aj cez 200 hodín , preto sa mi to nezdá, veď to nedali teda ani z tých minimálnych odvodov vôbec tomu nerozumiem
@chrobacik41 čo robí? Čašník/kuchár, alebo podobne profesie kde to je bežne? Lebo tvoj manžel nezarába dobre, zarába veľmi slabo, ak má viac na ruku, tak sám seba okráda o budúci dôchodok... alebo o budúcu PN...
@chrobacik41 ak má 6 EUR na hodinu a robí 200 hodín aj mu ich preplácajú , tak má minimálne 1200 hrubého priemer, teda denný vymeriavací základ má niekde okolo 39 EUR teda PN denne dostane okolo 21 EUR . Ak sociálna tvrdí menej, tak toľko nezarába.
@miskooo1987 nie je šofér , a toto mu vypláca v čistom
@miskooo1987 Ja vôbec tomu nerozumiem čo to ako je 🤔
@chrobacik41 na ruku? A keď je šofér? Kamiónov? Alebo čoho... lebo tam sú aj diéty potom ak chodí, ale tie sú len čisté... tvoj manžel má zjavne príjem okolo 128 EUR mesačne.
skus reklamovat, mozno len zle posunuta desatinna ciarka , treba si overit
@lubka73 áno to aj nás napadlo že preklep s tou desatinnou čiarkou
@miskooo1987 to určite nie!!! Má riadne zmluvu , je šofér na stavbách majú teraz rozbehnuté 4 stavby a keď je treba musí sa z jednej stavby presunúť na druhú a navaza materiál. Robí na nákladoch , keď je treba pomáha kolegom na stavbe čo je tteba. A pracuje na slovensku
@chrobacik41 a má výplatné pásky? Lebo tam vidíš hrubú mzdu... ta poisťovňa si to číslo nevyriahne z klobuka proste pred rokom mal minimalku a teraz má minimalku ale len na 1/4 úväzok.... číslo nepustí... koľko dostane na ruku je jedno... toto má priznané v SP, a teda sa mu ani neráta rok do dôchodku že je zamestnaný... (teraz áno, ale idu to našťastie zrušiť)
@miskooo1987 to čo je za blbosť toto? To musíme zistiť, veď aby sa 14 dní dostal 32 eur? To je strašná blbosť, tam bude určite nejaká chyba
@evamarek77 presne🙂 alebo štvrťinkovy úväzok...
@chrobacik41 treba si prezistit na socialnej poistovni, kolko za neho skutocne odvadza zamestnavatel. Aj tych osem eur je velmi malo ak pracuje na plny uvazok. Ja som mala prednedavnom poluvazok a pri takej priemernej mzde mi to vyslo okolo devat eur. Myslim, ze tam dochadza niekde k nejakej chybe.
@hradnapani tých 8 eur bolo ešte minulý rok, neviem či sa niečo menilo
@evamarek77 moze byt, Ale pisala, ze zaraba dobre, tak to asi minimalka nebude.
@chrobacik41 nejde o to, ci sa nieco zmenilo.
Ale ked minuly rok mal 8e na den pocas pn, tak to znamena, ze minuly rok zarabal minimalnu mzdu oficialne. Si si toho vedoma?
Lebo tvrdis, ze teraz zaraba pekne. Tak je divne, ze kinuly rok zarabal minimalnu mzdu.
Otazka z tohto vyplyva, ci nahodou aj teraz nema na zmluve nieco uplne ine ako si myslite.
@chrobacik41 a kolko plati odvody? Ma riadne zamestnanie na plny uvazok? Alebo skrateny? (tam by mohlo prist k takemu znizeniu, ale to by musel robit menej ako pol uvazku). Je to malo...