Výmaz titulu z dokladov

kapanek1
21. jún 2023

Ahojte, vo vodičskom preukaze mám zapísaný titul Mgr. V občianskom nie, lebo som si ho dala zapísať keď som si spravila vodičský. V lete sa budem vydávať a s tým robiť aj nové doklady. Avšak v nových dokladoch už titul mať nechcem. Informovala som sa aj na oddelení dokladov u polície. Mám napísať čestné prehlásenie, ktoré dám overiť. A potom požiadať pracovníka o výmaz titulu. Čo do toho prehlásenia napísať? - to mi už nepovedali, ich odpoveď trvala dlho. Tak už nechcem riešiť znova. Nedá sa to spraviť len tak že pri výrobe nových dokladov im len poviem že titul tam mať nechcem? Už ho mám zapísaný v rodných listoch detí, a isto bude aj v sobášnom liste - to už asi z tade nevymažem.

Máte niekto skúsenosť? Ďakujem.

Nemala si si ho dať vtedy zapísať a bla bla ma nezaujíma. Prosím len k téme otázky.

liljana
21. jún 2023

Potrebuju dokladovat ziadostou, preco nechces mat titul na doklade. Napis tam hocico. Trebars nechcem, lebo GDRP,... Ziadost dat panej na dokladoch a povedat jej to tam.

beata_k
21. jún 2023

@kapanek1 Ciste zo zvedavosti. Preco ho tam nechces? ( na tvoju otazku odpoved neviem)

huginko
21. jún 2023

@liljana GDPR? Však na občianskom práve osobne údaje byt majú, však ako inak sa preukazuje totožnosť? Neuvádzala by som dovod, len by som požiadala o vymaz titulu z OP

e1i
21. jún 2023

@kapanek1 na sobasnom ho budes mat iba ak je v OP alebo predlozis diplom,inak nie. Ostatne neviem. Tym sobasnym som si ista. Mm ho tam chcel a musel poslat kopiu diplomu