Vymáhanie neexistujucého dlhu

maribell
22. júl 2013

ahojte chcem sa s vami poradit ... v roku 2012 v septembri sme si nechali zapojit plyn .. nekurili sme ani dva mesiace a aj to sme kurili iba na 40 stupnov a uz nam prisla upomienka na viac ako 400eur a to ani nebolo rocne vyuctovanie ..odmietli sme to zaplatit a zdokladovali sme vsetky seky o zaplateni .. povedali nam ze tam neviedia ziadny problem ze je vsetko v poriadku ..asi o mesiac nato prisla dalsia upomienka na 75 eur a rovna nam aj zablombovali hodiny s tym ze ked nezaplatime 75 eur ze nasnezapojia ... mali sme v tej dobe pol rocne dieta takze nemohli sme si dovolit nezaplatit a zostat bez tepla... ale plyn zapojit neprisli ..boli sme dokonca koli tomu az v ba na centrale a tam nam tvrdili ze nevedia kde je problem ..a teraz zrazu nam prislo z vymahacnej agentury ze eviduju voci nam dlh skoro 500eur ...ako sa mozeme branit? ..ten dlh neni nas !!! my sme vsetko platili a mame o tom aj doklad

sandracs
22. júl 2013

Ak je to tak ako píšeš, tak by stálo za to dať to do Lampárne, alebo to medializovať. Dúfam, že vám rovnako promptne ako vám zaplombovali plyn aj vrátia tie neprávom vybrané peniaze.

majka2508
22. júl 2013

akože my máme s SPP problém, že nám neposielajú šeky. posielajú to VRAJ priateľovi na adresu trvalého pobytu a pritom ešte nič neprišlo a to tu bývame od polky apríla. zatiaľ to platím cez banking, ale už mám nervy.

maribell
autor
22. júl 2013

ja mam taky pocit ze odkedy su alternativni dodavatelia a z sppcka odchadzaju ludia tak sa este snazia nahrabatrychlo nejake peniaze.. uhm .. mozem to vyskusat dat to do telky ale vies lamparen je podla mna prepchata ziadostami a my mame toto zaplatit do dneska :/ ...idem akurat pisat ziadost a posielat do bratislavy a uvidime

katy1979
22. júl 2013

Mozno trepnem blbost ale skusit sa opytat v SOI?

sisaha
22. júl 2013

@maribell celkom nerozumiem... co bolo uvedene na fakture? bola tam spotreba plynu? odkontrolovala si to na hodinach? Alebo na zaklade coho prislo 400 eur a potom 75?

tykat
23. júl 2013

Ziadala by som od SPP alebo s kym mate zmluvu o dodavke plynu potvrdenie, ze na cislo zmluvy abc k datumu xy neeviduju voci Vam ziadne pohladavky po splatnosti.
Na tie listy o dlzobe sa pozrite poriadne, ake tam je cislo zmluvy, na koho bola zmluva uzatvorena, coho sa dlh tyka, akeho obdobia atd. Nemal nahodou tam kde teraz byvate niekto uzatvorenu zmluvu este pred Vami a nechal tam dlh? Ako ste si davali pripojit plyn? Fungl nova pripojka alebo na nejaku existujucu?

maribell
autor
26. júl 2013

@tykat prisiel list s dlhom 400 eur a nebolo tam pisane obdobie ...iba do kedy to treba splatit .. aa davali sme si pripojit na uz existujucu pripojku ..ja si tiez myslim ze ten dlh tam uz bol ... :/