Chceme s manželom darovať byt našej dcére do jej výlučného vlastníctva. Nakoľko nie veľmi dobre vychádzame s jej manželom / zaťom /, tak by sme chceli nejako ošetriť v darovacej zmluve, aby bol v prípade smrti našej dcéry vylúčený z dedenia tohto bytu. Počula som, že je to možné a ak áno, ako by znel prípadný text v darovacej zmluve. Ďakujem za každý názor.
byt za stotisíc a viac a špecifická právna rada z modrého koníka vrátane znenia textu 😁
Jasné, že sa to dá. Ale toto treba u právnika riešiť, nie spisovať nejaké papieriky, ktoré nebudú platné. Ak to ošetrí právnik, zať nedostane z Vášho bytu nič. Moja mama to tak mala urobené...dom jej darovala matka a otec nemal naň nárok.
@17maria darovať byt do jej výlučného vlastníctva viete, môže potom s ním nakladať ako chce užívať ho, darovať ďalej, predať
ovplyvniť dedičské konanie dcéry neviete, musí to ona sama, môže napísať závet a tam určí čo s bytom po jej smrti, manžel nie je neopomenuteľný dedič
Závet však môže kedykoľvek dcéra zmeniť.
Kvôli čomu chcete darovať dcére byt? Je viacej súrodencov? Ak je jediné dieťa zdedí ho tak či tak sama do výlučného vlastníctva ak obaja zomriete.
ahoj... napíš mi IP
Najlepsie je riesit to u notara.