Vyhrážky na osobu

peko554
4. máj 2023

Ahojte , chcem sa opýtať ci nemáte niekto s týmto skúsenosť. Môj ex partner stále naráža na môjho aktuálneho priateľa s tým ako mu rozbije hubu , ako nepôjde po vlastných domov a podobne. Do očí mu to nepovedal , odkazoval to iba cezo mňa. Má priateľ nejaké právo ako trestné konanie a podobne ? Ďakujem za informácie

katkaseiner
4. máj 2023

@peko554 moze podat trestne oznamenie, ale popravde co bude... zavolaju ho policajti, povedia bububu, hodia mu pokutu 20e a bude pokracovat...
Hovorim z podobnej skusenosti - takto mi to vysvetlili policajti... ci je to realita, neviem, nas problem sa vyriesil velmi rychlo

som_realistka
4. máj 2023

@peko554 môže, ale Max to budú riešiť ako priestupok. Tvoj ex vás iba vytáča. A má z toho radosť

pribinak
4. máj 2023

Je tu skupina právnikov, skús sa s nimi poradiť

Ty prečo s ním komunikujes?

peko554
autor
4. máj 2023

@pribinak myslíš s ex ? Máme spolu dieťa a bývam v tom istom meste kde aj on

stanulienkat
4. máj 2023

Nahravaj si ho. Resp. nereaguj na jeho komentare. Alebo sa nad tym pousmej. Inak....to musi byt dobry primitiv...

pribinak
4. máj 2023

@peko554 ach tak. Otázka je či má len silne reči, alebo je schopný aj naozaj niečo urobiť
Poraď sa s právnikom

peko554
autor
4. máj 2023

@stanulienkat vieš ono ex si o sebe myslí, že je najväčší z najväčších, pretože zavolá kamarátov a mysli si , že môj priateľ sa pos*rie.

peko554
autor
4. máj 2023

@pribinak no podľa jeho minulosti viem , že by bol schopný aj niečo urobiť a to je ten problém, že sa momentálne bojím s mojim aktuálnym priateľom aj stretávať, pretože neviem čo od ex čakať

bloger
4. máj 2023

@peko554 Nemôže ti takéto peklo zo života robiť. Správa sa ako malé decko. Určite tá rada s tým nahrávaním je super. Hlavne ho treba upozorniť, že je to trestné.

pribinak
4. máj 2023

@peko554 tak tým skôr bojová porada a právnikom

marsmykkok
4. máj 2023

@peko554 Nahlás na políciu, najlepšie nahraj s tým, že bude vedieť, že ho nahrávaš. Ako nepôjde kvôli tomu do basy, ale keby nebodaj do budúcna sa niečo stalo, aspoň mu to priťaží, že to nebol len skrat, ale vyhrážal sa s tým dlhodobo...

mikadooo
4. máj 2023

@peko554 zablokuj exa bez slova. Partnerovi nič neodkazuj. Bodka. Problem solved.

lilyianka
4. máj 2023

@peko554 urcite treba aspoň zvukové nahrávky kde bude počuť vyhrážky tvojho ex. Potom ísť na políciu,ale nedať sa odbiť. Pretože žiaľ niektorým sa toto riešiť nechce,záleží na koho zrovna narazis. Určite sa tam niečo na trestné oznámenie nájde.

janetinka27
4. máj 2023

@peko554 urcite sa to riesit da.hlavne ak mate dokazy, napr. spravy cez sms. moze ist o nebezpecne vyhrazanie.

viestta
4. máj 2023

@peko554 robi to vychcanetan tvojy byvala. Vie, ze ak by sa vyhrazal priamo tebe, tak na neho mzes podat TO. Vie, ze ak by sa vyhrazal tvojmu terajsiemu priamo, tak bud mu niekto zrovna fasadu alebo, ti civilizovanejsi by podali TO. Takto nahana strach tebe, vydiera ta. Ale na tvojom mieste nahravam vyhrazky, zalohujem vyhrazne spravy, zijem si svoj zivot a dam "hrdinovi" na vedomie, ze dokazy uz mate, je len otazkou casu, kedy podate TO za vyhrazanie.

valiant
4. máj 2023

@peko554 mate spolu dieta, cize komunikovat musite. Ziadala by som vylucne cez spravy. Netelefonovat. Nedvihat telefonaty. Vsetky spravy uchovavat.
Ak s nim planujes aj volat, stiahni si apku, kde si navolis, ktore telefonne cisla ti bude nahravat. Vsetky hovory budes mat ulozene.
Ked sa bude vyhrazat a budes mat bud nahravky alebo sms, pojdes na policiu a podas trestne oznamenie.
Ty sa mu nevyhrazaj, bud vecna. Ries s nim iba dieta, na ine nereaguj.

betulinka1
4. máj 2023

@peko554 osobná skusenost, podat trestne moze ale nic z toho nebude. Pokial neublizi, tak to policajti neriesia. Mne ex este aj poskodil majetok a aj tak nic z toho nebolo. Rok a pol ma sledoval, vyhrážky, telefonáty, sms. Vymenila som cislo 4x, nakoniec som musela zobrat na ine meno, lebo vzdy nejako zistil. Potom si nasiel frajerku a mala som pokoj. Asi za 4 roky mi volal nejaky vysetrovatel, ze nejakej zene buchlo auto a ze nasli, ze pachatel mal priestupok v suvislosti so škodou na majetku. Tak som povedala co ako bolo ale ze na sud nepojdem. Na mna vtedy srali policajti a ja mam Akoze teraz co. Tak dufam, ze panko sedi niekde v base alebo je uz niekde pod zemou. Uz je to aj 20 rokov dozadu. Cize vies sa ho zbavit jedine tak, ze nebudes s ex v kontakte a vydrzis nátlak. Mne vtedy povedal jeden policajt, ze prve 3 mesiace su kritické a potom uz je mala pravdepodobnosť reálneho útoku.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz