Vyhlásenie manželstva za neplatné

kikaja
17. feb 2022

Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o informácie k Vyhláseniu manželstva za neplatné. Len by som potrebovala niečo konkrétnejšie, na čo sa mám pripraviť a tak, prípadne ak to niekto osobne zažil na vlastnej koži a vedel by o tom porozprávať, veľmi by mi to pomohlo.

mariejenka
17. feb 2022

@kikaja manželstvo uzavreté aj cirkevne?

kikaja
autor
17. feb 2022
nnnuuunnn
17. feb 2022

Po akej dobe?

mariejenka
17. feb 2022

@kikaja cirkevne sa da anulovať,ale je to proces cez cirk.sud, skumanie dôvodov, prečo.

kikaja
autor
17. feb 2022

@nnnuuunnn 2017 svadba, ale nežili sme v spoločnej domácnosti, od januára 2020 odlúčenie asi na rok, po tom roku som podala žiadosť o rozvod v apríli 2021 rozvedení civilne.

kikaja
autor
17. feb 2022

@mariejenka ja tomu rozumiem čo ma čaká, bola som za farárom dal mi vyplniť papiere, len vôbec neviem akým štýlom to písať, nakoľko tam žiadajú priložiť súhrnnú správu o priebehu známosti a manželstva.

zuzliq
17. feb 2022

@kikaja vyhľadaj si články o anulácii na stránke postoj.sk Tam nájdeš informácie.

mata0076
17. feb 2022

@kikaja budu sa aj urcovat svedkovia a vypovedat na cirkevnom sude, manzel bol ako svedok vypovedat na cirk sude, anulovanie trva aj viac ako rok, drzim palce

ukulela
17. feb 2022

@kikaja na vyhlasenie manzelstva za neplatne musia byt vazne dovody. Tusim napr zatajenie alebo klamstvo pred vstupom do manzelstva a tak...niekde tusim ziadaju aj svedkov.

janarochester
17. feb 2022

@kikaja písala som teraz pápežovi pred Vianocami...mám to ešte v čerstvej pamäti kľudne mi napis správu. Riešim to už štvrtý rok..

snehulienka82
17. feb 2022

@janarochester posielam sa aj ja

mariejenka
17. feb 2022

@kikaja drzim palce,nech to dopadne tak,ako si praješ

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandarinka555
17. feb 2022

@janarochester Máš pocit, že pápež sa bude niečím takým zapodievať ?

qwert87
17. feb 2022

@kikaja To nie je také jednoduché, to by potom chcel anulovať manželstvo každý kto sa sa rozvádza a sobáš mal v kostole. Tete neanulovali, a to manželstvo trvalo len rok. Kamaratkinej mame anulovali pred 20 rokmi, dlho to trvalo, ale tam bol hlavný dôvod vážny, a to že muž aj rodina muža zatajila jej mame, že mal pred svadbou problém s alkoholom a bol aj na protialkoholickom liečení. Až v manželstve, keď začal mať znova problémy s alkoholom to vyšlo najavo. Anulovali jej manželstvo po 10 rokoch

chelsey987
17. feb 2022

@kikaja mám anulované manželstvo a som 2x vydatá v kostole. Ak chceš podrobnejšie info môžem napísať ss.

oktoberka
17. feb 2022

@janarochester prečo si písala pápežovi?

janarochester
17. feb 2022

@mandarinka555 tu sa nejedná o moje pocity...ale o to,že vec ktorú riešim nespadá do kompetencie regionálnych biskupstiev,môže ju vyriešiť len on...a nie nemyslím si,že on osobne bude môj list čítať ani sa ním zaoberať,určite má na to svojich ľudí...napriek tomu je list adresovaný jemu a začína sa oslovením Jeho Najvyššia Svätosť...

janarochester
17. feb 2022

@oktoberka Petrovo privilégium...udeľuje ho len Svätý otec...nikto iný..

oktoberka
17. feb 2022

@janarochester ale nie tak,že ja napíšem a odpise

hipuska
17. feb 2022

@janarochester ahoj, pošlem správu aj ja

janarochester
17. feb 2022

@oktoberka čítaj s porozumením prosím...samozrejme že si nemyslím,že si budem s pápežom vymieňať korešpondenciu.

hipuska
17. feb 2022

@janarochester ahoj, pošlem správu aj ja

oktoberka
17. feb 2022

@janarochester čítam s porozumením. Písala si,že " som písala".
Ako laik by som to tak pochopila.
Keďže v tejto oblasti laik nie som,tak preto sa pýtam,aby ostatné žienky boli v obraze.
A volá tá to pavlovske,či Pavlove privilégium tiež.
Petrovske skôr preto,že je tam potrebný vyšší inštitút ako Slovensko.

janarochester
17. feb 2022

@oktoberka myslím že väčšina pochopí, že keď píšem pápežovi píšem do jeho kancelárie nie k nemu domov...možno sa mýlim...privilégium paulinum (Pavlovo) a privilégium petrinum(Petrovo) sú dve rozdielne veci...obe sa udeľujú vo Vatikáne.

mandarinka555
17. feb 2022

@janarochester Ináč, do budúcna by ma zaujímalo, či ti niekto....niekedy z Vatikánu odpíše....Príde mi totiž choré riešiť tieto veci s pápežovou kanceláriou....oni tam tých listov musia mať na státisíce, keď si pomyslím, koľko veriacich je na celom svete....no a koľko posadnutých vierou je všade dookola, tak to je už iný level stupidity.

janarochester
18. feb 2022

@mandarinka555 úplne ti rozumiem...sama som zvedavá kedy a či sa to vôbec vyrieši..

viky7
18. feb 2022

@janarochester prosim ta, mala si aj nejaky vzor podla ktoreho si ten list pisala? ja sa na to chystam uz asi aj 3 roky a neviem sa nakopnut