Vydanie/predĺženie občianskeho preukazu seniorke

22. feb 2024

Ahojte, nevybavoval niekto teraz predlzenie alebo vydanie noveho obcianskeho preukazu starsej osobe? Mama ma 77 rokov, dost vela chorob a nerada by som s nou isla na policiu a vybavovala novy obciansky preukaz. Da sa dat len predlzit existujuci obciansky preukaz prip. zriesit to len nejako elektronicky resp. bez jej pritomnosti na policii? diky za pomoc

martul
22. feb 2024

Nie, platnosť sa predĺžiť nedá. Musíš ísť osobne, veď ako ju sfotia? Objednaj sa na presný termín a mama nebude čakať.
Moja mama si robila pred rokom a bohužiaľ onko pacient a milión iných chorôb a zobrali sme ju a zvládla to. Je ležiaca?

autor
22. feb 2024

nie je uplne priputana na lozko, ale ma problemy s mobilitou ... tak nieco vymyslime, diky

martul
22. feb 2024

@patka06 kiežby to aj v reále fungovalo.

patka06
22. feb 2024

@martul funguje to presne ako píšu, len o tom málokto vie

kvietok2012
22. feb 2024

Da sa to....potrebujes od jej vseob.lekara potvrdenie ze je leziaca, nevie sa dostavit na odd.dokladov.
S tymto potvrdenim pojdes na doklady podla toho kde tvoja mama leží...(ak ma tp priklad v Trebišove, ale momentalne byva u teba v Michalovciach, pojdes na odd.dokladov do Michaloviec) .
Tam vypises ziadost a oni vyšlú mobilnú jednotku, odfotia ju , a ty ako dcera môzes novy op vyzdvihnut.

martul
22. feb 2024

@patka06 ja som o tom vedela, nepochodila som. Pozerali na mňa, potom sa rozprávali a nakoniec mi povedali, že musím podať žiadosť, potom čakať na vyjadrenie a potom to zaradia do programu a potom nevedia koľko to bude trvať, prídu. Samé potom, potom, potom. Takú mám skúsenosť.

martul
22. feb 2024

Otázka je, či doktor vypíše papier, že je imobilná, lebo asi teda nie je.

patka06
22. feb 2024

@martul Mala si smolu, u nás to funguje presne ako vyššie píše kvietok2012.

kvietok2012
22. feb 2024

@martul ked máš papier od dr, ze je imobilný, musia ist odfotit. Maju na to 30dní.