Prosím vás viete mi poradiť. Mala som pas ako cca 12-13rocna . Pas sa kdesi zapatrosil neviem ho nájsť . Od vtedy som nikdy pas nepotrebovala, az teraz chcem ísť cez leto do Turecka.
Chcem si vybaviť pas , vydajú mi ho ak im nedovzadam starý ? Už to bude 16rokov co to pas nemám. Az teraz ma to napadlo ze ja som kedysi pas mala.
Viete mi poradiť .
Ďakujem
Od nás starý pas neplatný nikto nežiadal... Ani sa naň nepýtali
@ninka99865 oki vďaka
Ten starý je už dávno neplatný.
Presne tak ako u @ninka99865..len som podpísala papier...
Kamoška tak povedala ze stratila lebo tam mala strašne veľa viz a pečiatok z krajín kde už asi nepôjde nikdy tak si ho chcela nechať na pamiatku, teda oba pasy, keďže môžeš mať 2 🙃
Mozes mat oficialne dva platne cestovne pasy, len ten druhy ma platnost iba 5 rokov.
Vydaju. Len pre info, mala som odlozene roztomile detske pasy, tak aj ked uz boli neplatne, vyziadali ich odo mna pri tvorbe novych.
@muchotrafka298 presne, nikdy som si nevymyslala blbosti o strate. Akurat potom ten druhy vydaju len na 5 rokov.
typicke pre Slovensku republiku. V Spain ked mas neplatny pas, tak je proste neplatny a nikto ho po tebe nechce, bud si ho s peciatkami a vizami zo sveta nechas na pamiatku, alebo ho hodis do kosa. Bodka. A novy ti urobia do 10 minut za 30 eur, ak mas 3 a viac deti, mate ho vsetci v ramci rodiny zadarmo.
Na Sk som podpisala papier, ze som ho stratila, ani vo sne by mi nenapadlo, ze neplatny doklad treba odovzdat, ved ked je neplatny, nikto s nim cestovat nemoze. Ale logiku hladaj len tam, kde to ma cenu.
@sonik231 jasne, tiež sa mi stalo.. dali mi podpísať nejaký papier o strate