Vydajú mi nový pas, keď neodovzdám starý?

sonik231
28. dec 2022

Prosím vás viete mi poradiť. Mala som pas ako cca 12-13rocna . Pas sa kdesi zapatrosil neviem ho nájsť . Od vtedy som nikdy pas nepotrebovala, az teraz chcem ísť cez leto do Turecka.
Chcem si vybaviť pas , vydajú mi ho ak im nedovzadam starý ? Už to bude 16rokov co to pas nemám. Az teraz ma to napadlo ze ja som kedysi pas mala.
Viete mi poradiť .
Ďakujem

ninka99865
28. dec 2022

@sonik231 jasne, tiež sa mi stalo.. dali mi podpísať nejaký papier o strate

gemerka17
28. dec 2022

@sonik231 nie je s tým problém, ale keď ho stratíš už tretí krát, tak myslím, že sa to klasifikuje ako trestný čin. Pas je majetok štátu. Niektorí ľudia, ktorí veľa cestujú a majú v pase rôzne víza, tak ho akože stratia a nechajú si ho na pamiatku.

ajsha123
28. dec 2022

Od nás starý pas neplatný nikto nežiadal... Ani sa naň nepýtali

sonik231
autor
28. dec 2022

@ninka99865 oki vďaka

sonik231
autor
28. dec 2022

@gemerka17 vďaka .. lebo som zostala mierne v strese ze co teraz.

januska12323
28. dec 2022

Ten starý je už dávno neplatný.

aurorastone2
28. dec 2022

Presne tak ako u @ninka99865..len som podpísala papier...

Kamoška tak povedala ze stratila lebo tam mala strašne veľa viz a pečiatok z krajín kde už asi nepôjde nikdy tak si ho chcela nechať na pamiatku, teda oba pasy, keďže môžeš mať 2 🙃

muchotrafka298
28. dec 2022

Mozes mat oficialne dva platne cestovne pasy, len ten druhy ma platnost iba 5 rokov.

euie
28. dec 2022

Vydaju. Len pre info, mala som odlozene roztomile detske pasy, tak aj ked uz boli neplatne, vyziadali ich odo mna pri tvorbe novych.

mata1001
28. dec 2022

Povedz ze si ho stratila, vypíses papier o strate...novy ti vydaju...
@gemerka17 to odkial mas...? ten trestny čin?

ropucha6
28. dec 2022

@muchotrafka298 presne, nikdy som si nevymyslala blbosti o strate. Akurat potom ten druhy vydaju len na 5 rokov.

gemerka17
28. dec 2022

@mata1001 asi to bude niekde v zákone. Mali sme takto rozhovor ako cestovatelia a tam si takto nechávali pásy so spomienkami doma a viem, že limit sa spomínal pri troch. Čiže 2 krát si ho mohli nechať, aby nebol problém.

tenerifka
28. dec 2022

typicke pre Slovensku republiku. V Spain ked mas neplatny pas, tak je proste neplatny a nikto ho po tebe nechce, bud si ho s peciatkami a vizami zo sveta nechas na pamiatku, alebo ho hodis do kosa. Bodka. A novy ti urobia do 10 minut za 30 eur, ak mas 3 a viac deti, mate ho vsetci v ramci rodiny zadarmo.
Na Sk som podpisala papier, ze som ho stratila, ani vo sne by mi nenapadlo, ze neplatny doklad treba odovzdat, ved ked je neplatny, nikto s nim cestovat nemoze. Ale logiku hladaj len tam, kde to ma cenu.