Dobrý deň chcem sa opýtať ako to je z vychadzkami keď so na pnke viac ako rok čiže som už na neplatenej pnke ale som zamestnaná môže mi prísť kontrola?
rovnako je to kontrolovane nerozlisuje sa
Strata nároku na výplatu ako dôsledok porušenia ti síce pri neplatenej neovplyvní príjem, ale aj tak je to porušenie liečebného režimu.
Neviem kvôli čomu si PN... Požiadaj lekára, aby ti upravil vychádzky podľa potreby. Každý lekár môže určiť vychádzky - je to v jeho právomoci - čas aj trvanie...
https://www.socpoist.sk/zivotne-situacie/chorob...
Kto určuje vychádzky počas PN?
Stanovenie vychádzok je súčasťou liečebného režimu dočasne práceneschopného poistenca. Ak to povaha choroby umožňuje, vychádzky môže povoliť príslušný ošetrujúci lekár, pričom časovo vymedzí ich rozsah. V praxi sa stanovujú vychádzky najčastejšie v rozsahu štyroch hodín denne, napr. od 10.00 do 12.00 h a od 14.00 do 16.00 h, ich stanovenie je však v právomoci ošetrujúceho lekára. Čas vychádzok ošetrujúci lekár zaznamená, ak ich povolil, na tlačive Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti alebo v elektronickom zázname o dočasnej pracovnej neschopnosti (ePN). Zároveň ich zaznamená aj v zdravotnej dokumentácii dočasne práceneschopnej osoby.
Dakujem
PN má rovnaké podmienky platená aj neplatená.