Vyčerpanie dovolenky

3. okt 2021

Bude niekto vedieť poradiť ? Chcem vyčerpať v práci dovolenku ktorá mi ostala kedze môj zamestnávateľ ju odmieta preplatiť. Oplatí sa mi 17. Novembra ked je štátny sviatok si zobrať dovolenku ? Alebo ked si nahlasim dovolenku od 16.-30.11. bude sa mi ten jeden den štátny sviatok počítať ako den dovolenky alebo nebude sa počítať kedze je to den pracovného voľna ? Co sa oplatí viac ? Pripadne ist na dovolenku az od 18.11.?

petamich
3. okt 2021

na takyto den si nemozes zobrat dovolenku, to akoby si chcela cerpat dovolenku v nedelu 🙂 takze mozes kludne cerpat 16.-30.11. pocet dni cerpanej dovolenky ale bude nizsi o ten jeden den, kedy je statny sviatok

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
3. okt 2021

1. Zamestnavatel odmieta preplatit dovolenku opravnene. Kym si zamestnanec, tak ju preplatit nesmie, mozes ju jedine vycerpat. Preplatit dovolenku moze az ked nastane skoncenie PP - vtedy nie je ina moznost ako dovtedy nevycerpanu dovolenku preplatit.

2. Ak nepracujes v prevadzke, kde sa robi aj cez sviatky, tak si nemozes dovolenku cerpat cez sviatok, nema to ziadny zmysel. V pripade, ze sa u vas robi aj cez sviatky a tebe na dany sviatok pripadne smena, ze musis byt v praci, vtedy ano, mozes si cerpat dovolenku.

3. Normalne si dovolenkove dni rozplanuj na tie dni ked mas pracovat (vynechaj vikendy a sviatky ak vtedy bezne nepracujes). Nic ine, aleo vyhodnejsie neexistuje.

pupavocka101
3. okt 2021

ten sviatok sa ti nebude ako den dovolenky pocitat, kolkoze dni tam mas? a to z minuleho roka sa ti prenieslo?

ljzozv
4. okt 2021

Aký si zamestnanec? Pracuješ od po do pi alebo na zmeny, prípadne na turnusy. Viem , že jedna známa mi vravela, že je v turnuse ako striedačka a ak chce mať zaplatený sviatok, tak musí mať pred ním dovolenku a už si nepamätám, či aj po ňom. Čiže treba trochu viac info o tebe.

autor
4. okt 2021

Pracujem v kancli len pracovne dni klasicky 8-16 a v novembri chcem ist do zahraničia a dočerpať dovolenku za tento rok co mam nejakch 14 dni

nafka0483
4. okt 2021

Tak si dovolenku naplanuj na tie dni kedy by si normalbe bola v kancelarii. Cize bez vikendov a sviatkov.