ahojte žienky..môj manžel je cudzinec (poľskej národnosti) a žije legálne na SVK viac ako 8rokov,z toho viac ako 2 roky sme manželia..neviete mi niekto poradit,alebo ake mate skusenoti, ak by si chcel manzel vybavit už Slovenské občianstvo? Splňa vôbec podmienky,k podaniu žiadosti? kde sa takéto žiadosti podávajú a na čo všetko sa treba pripraviť..
dakujem veľmi pekne za rady 🙂
@vadimka mama mojho manzela byva v polsku a byt v ktorom byva ide predavat a stahuje sado Irska..tym padom keduz byt nebude v jej vlastnictve,manzel automaticky straca trvaly pobyt v PL..a obciansky PL preukaz je ako keby neplatny..Preto chcem aby malobcinastvo tu a mal slovensky obciansky preukaz,aby mal nejaky ofifialny trvaly pobyt,ked ho z PL pobytu mama odfajčila
PS: chcem sa este spytat je pravda zetreba robit aj nejake pisomne a ustne testy? niekde som to citala..dakujem
aha, no to je blbe....
nieco sa mi zda, ze mm robil testy, ale kedze to bolo davno nepamatam si....opytam sa ho vecer ked pride z prace a napisem ti viacej....ale ano, skusali ho ci vie po slovensky, ale asi len ustne....on hovori dobre, tak mozno upustili z pisomnej formy...ale urcite je to lahke, to nie su maturity zo SJ 😀 a polsky jazyk je nam blizky, pritom ked tvoj mm tu zije uz 8 rokov, tak nevidim problem....
@sissy27 dakujem 🙂
len ja som skor potrebovala osobnu skusenost,toto co pisu na podobnych strankach nie vzdy je vsetko pravda a v skutocnosti tie postupy byvaju o dost jednoduchsie,co som pocula..len ma zaujimala podobna situacia niekoho kto ziadal o obcianstvo v SR ,v blizskej dobe 🙂
mna byto tiez zaujimalo, hlavne co sa zvyknu pytat, rozsah otazok zo znalosti sloenska. ci sa moj muz musi nieco ucit predtym
@kikina84 skôr by som sa spoľahla na oficiálne informácie, lebo tie postupy síce nemusia dodržať, môžu poľaviť ale nie každému... ak bude mať všetko komplet, tak tým nič nepokazí, aspoň ho nebudú mať na čom nachytať... ale prípadne zbehni za nejakými vietnamskými spoluobčanmi, a oni ti budú vedieť povedať, koľko stojí občianstvo bez toho, aby spĺňali čo len základné podmienky 😀
Ak jeden z rodicov ma slovenske obcianstvo tak ich dieta slovenske obcianstvo dostane aj keby slovensky nevedel ani slovo a na Slovensku nikdy nebol
@kikina84 ahoj
moj muz je ruskej narodnosti a o obcianstvo ziadal, ked bol trvale na slovensku cca 2,5 roka.....vtedy sme uz mali 2 deti, pracoval, plynule sa dohovoril...
je tomu uz skoro 7 rokov, tak si ani nepamatam kde sme podavali ziadost....ale vsetko je na nete, vyhladaj...alebo chod na okresny urad v mieste vasho trvaleho pobytu, ti poradia a nasmeruju ta....od podania ziadosti asi uplynulo pol roka a uz ho mal...zaplatili sme vtedy 20 000 korun a tot vsjo....ak mate deti a ma pracu tak to davaju skor, netreba zit na slovensku neretrzite 5 rokov....
mam otazku, naco je poliakovi nase obcianstvo...nevidim v tom vyhodu, su to susedne staty s podobnou politikou v eu