Vybavovanie invalidného dôchodku

romy258
26. júl 2021

Dobry den,

Rada by som poziadala o radu. Vybavovali ste niekto poslednou dobou invalidny dochodok?

Na socialke mi povedali, ze sa treba spojit so vseobecnym lekarom. Ten preberie moj stav s posudkovym lekarom socialky. Potom dostanem odporucanie od tohoto posudkoveho lekara a s tym uz si mozem objednat termin na socialke a spisat ziadost.

Bola som teda u mojho obvodneho lekara. Ten povedal, ze posudkova lekarka, ktora k nemu patrila, uz sla do dochodku a on to nema ako riesit. Ze nech donesiem cerstvy nalez od odborneho lekara, potom mi on vypise dajake tlacivo a dalej nech to riesim sama. Velmi trval na tom, ze on sa inak ucastnit na procese nebude.

Pani zo socialky zasa velmi trva na tom, ze obvodny sa ma spojit s posudkovym.

Podelil by sa prosim niekto o skusenost, nech zistim, kde je pravda? Dakujem 🙂

mogaa
26. júl 2021

@romy258 veď lekár ti napíše žiadosť , k nej priložíš aktuálne lekárske správy s nálezmi a odošleš na SP....o priznaní ID nerozhoduje posudkový lekár ale SP(tam majú lekárov ktorí ID posudzujú).....

roberta000
26. júl 2021

@romy258 presne ako pise @mogaa

miskahrncarikova
26. júl 2021

@romy258 ja som si bola na socialke pre ziadost,tu som si sama doma vypisala a prilozila som kopie vsetkych lekarskych sprav.Vsetko som tam zaniesla a za cca 2 mesiace ma volali na posudenie,teraz cakam na rozhodnutie

zuzap33
26. júl 2021

@romy258 dávala som žiadosť vo februári. Dr obvodná vypíše tlacivo 404 a dá na sociálnu poisťovňu. Dolozi všetky správy. Pozor, posudzuje sa základná dg plus za ostatné môžeš mať max plus 10%. Po vyzvaní som dokladala rodné listy detí, maturitné vysvedčenie plis vysvedčenie z 1.ročníka strednej skoly, z úradu práce, keď som bola nezamestnaná v istom období. Je koniec júla, mám výsledok, ale ešte nemám papier z Bratislavy o výške dôchodku

romy258
autor
28. júl 2021

ahojte. Dakujem za vsetky odpovede! Bola som si na socialke po tlacivo a povedali mi, ze ziadne nie je. Ze to vypisuje lekar a treba to doniest spolu s odbornymi lekarskymi nalezmi. Tak vsetkym pekny den este 🙂

romy258
autor
13. aug 2021

tak zasa zmena 😅 Tlacivo existuje a treba si pon prist na socialku, nech ho lekar vyplni. Zaroven si na socialke popytajte zoznam papierov, ktore k ziadosti budu treba. Pekny den vsetkym.

kendy76
19. júl 2022

Lekár nič nevyplňal, mne na SP povedali aby som si napísal neformálnu žiadosť sám.