prosim vas mam narok hmotnej nudzi som slobodna mam dve deti a byvam svokrovom dome a on byva v cinzaku a kolko by to bola penazi kolko by som dostavala a na socialke mi hovorila ze potrebujem vybavyt vyzivne na deti tak ako to je prosim vas
@kburgerin - to chce viac informacii. Manzel vas asi predpokladam opustit, zostali ste byvat v byte, ktory ti nepatri, ani manzelovi, ale svokrovi, ktory ta ta s vnucatami byvat necha, chapem spravne? Nemas peniaze, nemas pracu, ani rodicovske pridavky, manzel sa spakoval a neposiela vyzivne, tak chces ziadat o hmotnu nudzu?
Prebehol uz sud na urcenie vyzivneho? To je prvy krok. Ak by ani to neplatil, resp. napriek vyzivnemu by ste boli pod hranicou zivotneho minima, mozete poziadat o davku v hmotnej nudzi. Prvy krok si je teraz najst robotu, mas vyhodu, ze deti su uz v skole, nie malinke... aspon nieco.
@anjelicek26 presne tak...anjeliček,ty máš super aj názory,aj sa mi páčia tvoje príspevky.
@poleva ako nerozumies mam priatela s nim deti a som uz tri roky na urade prace a nedostavam nic lebo som si to nevedela vybavyt a priatel mi dava tak 7 1 eur na tyzden a mam si to vybavit tie socialky on ma u svojich rodicoch trvaly pobyt a nema vlastne byvanie aj ked zarobi tisicku tak ani nechce nic stavat tak musime ist do svokrovho domu jeho otca lebo uz nevladze platit podnajom tristo eur
@poleva moja a porad mi ako si mam najst robotu ked teraz deti maju dva mesiace prazdnin tak a ja nemam peniaze na opatrovatelku tak co mam spravit a ani na jednu smenu si robotu nenajdem tu je to o nicom a manzel nas neopustil ja manzela nemam len priatel nechce si ma zobrat taky mam ja zivot ................nie ruzovy
no ked ti dava 71 eur na tyzden tak to je 284 na mesiac ... vacsie vyzivne by si pri jeho prjme asi tazko dosiahla.... podla mna jedine si najst pracu... a opatrovanie deti skusit poriesit cez kvazi svokrovcov... resp. si hladat pracu teraz s nastupom od septembra... zobrat cokolvek kedze nemas prax a pod.. zhanaj cez znamych a pod...
na davku v hmotnej nudzi podla tych info co si dala nedosiahnes...
@maznacik007 môže skúsiť aspoň si ju podať, menia pravidlá, ked je toľko nezamestnaných .. trebárs už pýtajú aj prehlásenie, že nemá auto, nemá vlastný byt, nie iba všeobecne, že nič nevlastní
@kburgerin nič nestratíš, ak sa tam pôjdeš popýtať, zájdi aj na odd sociálnej kurately ohľadom detí, či aj tam sa dá niečo poriešiť .. v podstate si slobodná matka, nevadí že bývaš s priateľom .. neviem ako je to som slovom osamelá slobodná matka .. či iba stačí prehlásenie, že bývaš iba s deťmi a zatajíš, že dajme tomu priateľ u teba prespáva .. proste to ved štýlom, že on tam prespáva, nie že spolu bývate .. zakamufluj, nech sú panie na úrade vrúcnejšie, možno aj bude dobre, že nie ste zobratí .. ako osamelej matke by ti mali dať viac z dávok, ale fakt už neviem ako to je ked ti dáva výživné .. ale nezatajuj ho, pretože budú žiadať, aby si si ty na seba a deti mohla poberať dávku, že musí prebehnúť konanie o výživnom .. možno iba také pro forma na papieri, že ti platí bude stačiť
@lili_mia ako moze zakamuflovat ze je osamela matka ked zije u priatelovho otca s priatelom? v prvom rade musi mat poriesene vyzivne na deti
@kburgerin sama si napisala, ze si slobodna a mas 2 deti....co sa cudujes, ze sa pytaju na manzela/priatela??? a nechapem, preco sa hned urazas... @poleva 😉
@kburgerin pozri sa sem 😉
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/hmo...
@maznacik007sama zijem v dome u svokra a svokor tu nebyva a ani priatel ja mam trvaly pobyt v tom dome a svokora priatel ma c cinzaku o trisat kilometrov daleja som sama s detmi v tom dome lebo len ja a deti tu mame trvaly pobyt a vsom slobodna matka
@kburgerin no slobodna matka si ale deti maju v RL liste uvedeneho otca cize najprv musis uplatnit svoje zakonne naroky teda na ich vyzivne v tomto maju uradnicky pravdu...
takze sa treba dohodnut s priatelom na vyzivnom a dat si tuto dohodu schvalit ... informuj sa na upsvar odbor socialno pravnej kurately ... tam ti to pomozu spisat...
potom mozes ziadat o davky v hmotnej nudzi... to ci si osamela ci nie aj tak neni az tak podstatne lebo podla toho co pises nezijete s priatelom v jednej domacnosti... ale to uz uradnicky presetria... ak bude ale vyzivne co ti dava viac ako 115 EUR tak ti davka nevyjde... prispevok na byvanie tam tazko povedat ci mate nejaku zmluvu o prenajme so svokrom a tak...
uz som citala viacero tvojich tem a fakt daj sa psychicky dokopy... a zacni pracovat skus mozno zavolat aj do ligy pre dusevne zdravie a zacat v nejakom ich zariadeni vypomahat... si mamina mas dve deti... treba sa o ne postarat
@kburgerin tých 71e máš na stravu na týžden? platíš niečo z toho? podla toho čo píšeš musíš mat najprv sudne vysporiadané .Treba navštívit urad práce soc.vecí a rodiny oni ti pomožu napísat navrh.Viac nevysudis iba ak menej .Ja mám choreho synčeka a sudom stanovene 150e a to som ešte rada....Dalej ani na uradoch velmi nepochodis.Ja mam po zaplatení poplatkov byt a tak dalej 8e ostatok a nemam narok na nič !
ja si obcas citam statusy a tvoje si vsimam,nechtiac..vacsinou v nich nadavas na zivot,na to,ze ho mas tazky....preco mas potom dve deti ak si ich nemozes dovolit..po 1 si s tym mala seknut...akoze nehnevaj sa....mrzi ma to,ale takto si vkuse nervozna,places,co citam...nadavas na zivot,vc jednom kuse....
@kburgerin mas relativne velke deti a si na urade prace uz tri roky. Preco si si pracu nehladala este pred prazdninami? mohla si byt uz v zamestnaneckom pomere, nieco nasetrit - deti mohli ist do tabora, alebo by si mohla cerpat OCR - ked je vsetko zatvorene.. Co sa tyka priatela, ak zarobi tisicku, nech ide byvat k tebe, preco ma platit prenajom?
@maznacik007 nižšie píše, že v podstate býva u nich, ale nie spolu s nimi v domácnosti, čiže nech si tieto veci papierovo porieši .. trebárs aj do občianskeho si dať zapísať inú adresu, než kde reálne býva .. teda pokiaľ nechodia na kontroly domácnosti .. čítala som aj o možnosti, že ked obaja podpíšu prehlásenie, že spolu bývajú, tak ona môže poberať ten daňový bonus, ale to sa potom bije s dávkou na bývanie .. podľa mňa má viac možností, len si musí vybrať, ktorou cestou chce ísť
@lili_mia mas to nejake pomylene.... jednak ak je konanie na priznanie davky v hmotnej nudzi tak socialny pracovnik musi vykonat navstevu doma a zistuje ako je to s byvanim a pod.
a k danovemu bonusu ved zo zakona o dani z prijmov si ho ona uplatnit nemoze kedze nema ziaden prijem z ktoreho by sa vypocitavala dan z prijmu...
takze ak radit tak trosku realne... no a co sa tyka obcianskeho tak ako myslis zmenu trvaleho pobytu no neviem ci ma zrovna na vyber x bytov ci domov kde si ho moze dat...
@maznacik007 píšem, že daňový bonus, ak prehlásia, že spolu bývajú, poberal by pracujúci priateľ .. ale to je fakt, také, že jedna povedala, že to tak má, realitu neviem overiť, čiže na toto by sa popýtala pracovníčky, či sa s týmto dá niečo urobiť
ja som bola v pozícii, že som si vybavovala dávku a u mňa doma nebol nik na kontrolu, ale mohlo sa to zmeniť za tú dobu, vid prehlásenie, že nevlastnia auto, či chatu .. ale ja som vtedy nebývala vo vlastnom, čo ako som čítala, ani ona nebýva vo vlastnom, lenže tam sú deti, čiže tá kontrola je reálna .. počula som o možnosti dať si trvalý pobyt na obec, vtedy sa vraj dá vybaviť niečo na prilepšenie .. mne šlo o to, že nech sa popýta, či sa niektorá z týchto možností dá spraviť, záleží od toho na akú ochotnú pracovníčku narazí, či jej poradí, alebo sa bude tváriť zdesene, že okráda štát
@lentilka29 moja to uz teraz nezmenim uz tie deti mam a pisem to co mam na srdci
@maznacik007 noja sa o tie deti staram ale asi s toho kolotocu aj hrabe v hlave ja si to priznam aj sa liecim na depresiu tak ale kazdy den robim to iste tak cloveku uz prepina a este ked nemam ani komu sa vyzalovat tak je to tazke a nikto ma ani nepochopi a nemam sa ani o koho opriet niektore zeny maju dobrych muzov ale ja si musim vsetko sama riesit a tak aj deti ma neposluchaju
@katren
ako mam zmenit podmienky ja som uz chcela aj riady ist umyvat ani tam ma nezobrali asi si vybavim tu invalidnu nic mi ani nezostava po troch rokoch na urade prace ked som do teraz nic nenasla tak asi tazko najdem aj teraz su deti dva mesiace doma tak kam ich mam dat liecim sa u psxchiatra na depresiu tak hadam vybavim invalidny dochodok nic ine mi nezostava
@kburgerin nemam slov to akoby som počuvala moju matku po materskej nerobila 3r lebo ona mala 4 deti a nikde ju nechceli a to bola v ba blbost len s rozdielom že ona alimenty nikdy nedostavala lebo ona to nevedela vybavit!!!!!!!!!!!!! teraz mne po 29r. vycita preco si to nevysudim!aktivačne prace x možnost upratovacie firmy,kuchyne hoci čo a čo mysliš kolko dostanš dochodok ked si nerobila?kamoška ochrnula na ruku a nohu kedze ale chodi i ked s barlami pobera 60€ +alimenty na syna aj keby ti urcili vyživne čo by bolo isto menej ako dostavaš priesiahla by si 250€ a nemaš narok na nič.-prispevok na byvanie?potrebuješ najomnu zmluvu to ale by musel svokor platit danovemu uradu za prenajom takže pochybujem že by ti ju dal a bez nič nevybaviš takže stym nerataj max. raz do roka by si mala narok na davku v hmotnej nudzi ta je podla toho kolko ma aka obec.takže od toho si vla neslubuj skus sa popytat na nočne smeny nar. upratovanie pumpa pozeram že maš 8 a 6r. deti to už niesu ale detičky taketo chovanie,plakanie by som očakavala od matky s detmi do 3r.
@kburgerin chapem....zivot je niekedy pes....hlavne mysli na deti...co ich otec?stara sa o ne?
@kburgerin a že mi pripomínaš manželovu exmanželku 😀 ju vysťahovali z rodičovského domu manžela v 33. rokoch, aj s deťmi, a ona nevedela variť, prať, žehliť, nakupovať, nevedela, že účty sa platia mesačne, a celkovo základné veci... ale to je skôr o prispatosti by som povedala 😅
odkiaľ si? neexistuje nájsť robotu? to čo je? dá sa nájsť všade, a to myslím úplne vážne.. ale s takým negatívnym prístupom, a samoľutovaním sa, nedosiahneš v živote nič, jedine tak sa utopíš v tabletkách na depresie, ktoré si privádzaš sama!
Ze vybavit si invalidny dochodok,nic ine mi neostava.TO CO JE AKY PRISTUP.TO AKO S HLAVOU? 😀 tO CHCETE? Vyhlasia vas akurat tak za nesvojpravnu a vezmu Vam deti..ja nemam slov,na to sa neda nic napisat...
@kburgerin ako v svokrovom dome ? a manžel,priateľ,neexistuje ? absolútne nechápem