chceme vycestovat mimo EU v konci aprila, kedy by som mala vybavit pas pre moje 5m dieta?
ako je to z fotkami ? nejsme zo sobešene ale dcerka ma prezvisko po otcovi ake doklady mam mat pred podanim ??
@nickina14 ahoj ja som mala rodny list a svoj oc. Tiez nie sme svoji a tiez ma maly meno po mojom. Dala som si do dvoch dni. Ale ten 30 dnovy pride zevraj tiez niekedy skor zalezi kolko maju prace. A priniesla som maleho vo vajicku kde sedel a za nim som mala bielu plienku aby bolo biele pozadie. Vyplnila som si tlacivo a zakupila kolky
rodný list a tvoj OP, to by malo stačiť, kolok si kupiš priamo tam, aj malinke ti tam odfotia.
@nickina14 jasne ze mozes aj teraz moj maly ma uz pas asi mesiac a teraz len bude mat 5 mesiacov, plati to na dva roky. A ano boli sme aj mimo eu a vsetko v poriadku ukazem pas a idem dalej kedze nie sme svoji nosim aj rodny list aby bolo jasne ze som matka. S tymi kolkami mi pani povedala ze kedysi sa dalo v hotovosti a ze sa dalo aj kupit na pasovom ale ze uz to celostatne prevzali posty.
ahojte, chcem sa spytat od kolkeho mesiaca dietata je mozne poziadat o pas, lebo mam mesacne babetko, a rodinu mam v rakusku , radi by sme tam isli , tak ma zaujima ci je vydanie pasu ovplyvnene nejako vekom dietatka ? dakujem
@nikittka100 pas - cestovný doklad musí mať i jednodňové dieťa.
ahojte, keby ste niekto potrebovali kolky - mam v hodnote asi 99 €, predám aj po častiach. Ostali mi a asi ich už nevyužijem. Dám aj nejakú zľavu
ahojte, idem vybavovat pasy pre vsetky tri deti, lebo im konci platnost, a chcem sa spytat, ked poziadam o pas, musim ten stary nechat na pasovom oddeleni a tym padom 30dni nebudeme moct nikam mimo SR s detmi vycestovat? na webe som tuto informaciu nenasla a nedvihaju mi telefon na policii
@miika pas si mozes nechat....ale pri preberani noveho musis stary vratit.....ja to mam teraz tak...vybavovala som malej pas,ale este mal platnost,a mam ho pri sebe....novy ti nedaju kym stary nevratis.....ja som podavala v polke aprila,a stale nemam......asi uz zacina letna sezona....ako cas maju,ale zisiel by sa mi,lebo medzitym malej stratil platnost ten stary :(
@zebricka23 Dobrý deň,mate už pas?Chcela by som vedieť či to stihli do tých 30 dni?ďakujem.
@ullka ano, boli to presne 3 tyzdne a 1 den 🙂
@zebricka23 Dakujem,ja som dávala žiadosť 5.5 a 31.5 ho budem pre malého potrebovať a teraz mam stres že to nestihnú,a ľutujem že som nedala tu kratšiu čakaciu dobu ☹
ahojte.vie mi prosim niekto poradit,
1--ci mozem vybavit pasy pre deti v inom meste ,ako v mieste svojho trvaleho bydliska?
2-- dcerka bude mat o mesiac 6 rokov....ci mi bude platit pas 2 roky,kedze pisu -ze detom do 6 rokov plati 2 roky?
dakujem. 🙂
V Ziline sa plati v hotovosti. Ci pas, obciansky, matrika atd.
ahoj, daj ho urobiť čo najskor,aby ťa nezaskočili potom zvýšené poplatky, neviem naisto ako to je v tvojom prípade,ale normálne stačí rodný list dieťaťa a tvoj občiansky preukaz a nemusíš mať ani kolky,stačia peniaze v hotovosti, malo by to byť na každom pasovom rovnako, teraz sa už fotky nedávajú, oni Ti ho tam odfotia rovno do pasu🙂