Vybavenie rodného listu, ak nie sme zosobášení.

evitka83
20. mar 2020

Kocky, prosim poradte, ako je najednoduchsi sposob vybavit RL? Maly ma 8 dni. S partnerom nie sme zosobaseni, vyhlasenie otcovstva pred notarom sme nerobili. Staci ho spravit teraz dodatocne, aby isiel iba on na matriku pre RL, alebo musime ist obaja spolocne a spravit vyhlasenie tam? Dakujem

zabina27
20. mar 2020

treba si zavolat na matriku tam, kde sa dieta narodilo, nakolko teraz ma vela uradov obmedzeny rezim, nech sa zbytocne neprehanate. presne vam povedia, co treba doniest, kto ma prist, nech nechodite zbytocne. vyhlasenie o otcovstve sa nerobi u notara, ale na matrike. ako je to az po narodeni, neviem presne, ale presne preto si treba zavolat, nech idete co najmenej po uradoch

veronikaszabova
20. mar 2020

@evitka83 nakolko s tym musis ty pisomne suhlasit, musite ist obaja

evittam
20. mar 2020

@evitka83 No treba si zistit v terajšej situacii ako pracuju.
Inak v bežnom rezime-na matriku aj s partnerom +OP pre istotu aj vase RL. Spisete vyhlásenie a dostanete uz RL s novym menom dieťata (teda ak chcete po partnerovi). Žiadny notár.

jajka71
20. mar 2020

@evitka83 najjednoduchsie je kontaktovat matricny urad, dohodnut si datum a cas stretnutia doniest so sebou OP a RL rodicov v originaly i nascanovane (usetrite cas), vypisete tlacivo (bud tam, vam ho poslu alebo na stranke uradu moze byt/nemusi) a dojdete obaja v stanoveny dohodnuty datum a cas, vypisete a nasledne si dohodnete stretko na uradoch a v poistovni, prip. Cast veci poriesite mailom.