Vybavenie prechodného pobytu

lllucka123
10. jan 2021

Ahojte ak chcem vybaviť priateľovi prechodný pobyt u nás, a rodičia ako vlastníci to musia obaja podpísať, kde nájdem toto tlačivo? Alebo mi ho dajú len na úrade? A ak mi bude dávať splnomocnenie na vykonávanie právnych úkonov, stačí aby bolo podpísané len ním a mnou alebo tiež musí byť riešené cez obecný úrad?

majkeel
10. jan 2021

Naco je dnes este potrebny prechodny pobyt, mimo toho ze si niekto priklad chce kupit parkovaciu kartu od mesta alebo chce cielene, aby jeho dane sli mestu, kde byva?
Najlepsie zavolat priamo na urad a aktualnu odpoved mas za 5 min.

lllucka123
autor
10. jan 2021

@majkeel ďakujem za neodpoveď🙂

janai1
10. jan 2021

@majkeel na prechodný pobyt sa nedá vybaviť parkovacia karta 🤔

lllucka123
autor
10. jan 2021

@janai1 hej ďakujem toto už mám naštudované 😅ale je tam že písomné potvrdenie vlastníka. Ale že či neviete či to je niake tlačivo čo mi dajú na úrade alebo ako. Či budem musieť ísť na úrad potom za rodičmi a potom naspäť a tak ďalej🙂

janai1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lllucka123
autor
10. jan 2021

@janai1 prepáč ale nejde mi otvoriť ten odkaz

janai1
10. jan 2021

@lllucka123 hej viem, zistila som 😅

janai1
10. jan 2021

tuto to je http://www.minv.sk/?hlasenie-pobytu dole v dokumentoch, prihlasovací lístok na prechodný pobyt

janai1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lllucka123
autor
10. jan 2021

@janai1 ďakujem za pomoc 🙂

janai1
10. jan 2021

@lllucka123 no trochu chaoticky píšem z mobilu 😂 ale snáď pomohlo... Inak overenie podpisov na matrike je lacnejšie ako u notára

Ak sa môžem spýtať prečo vybavujete prechodný pobyt? Mne to príde zbytočne keďže žiadne výhody z toho nemám 🤔

lllucka123
autor
10. jan 2021

@janai1 ma adresu u rodičov u ktorychc ale nebýva a zbytočne si meniť adresu trvalého pobytu na krátky čas keď sa budeme sťahovať zachvilu 🙂

lllucka123
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cacianka
10. jan 2021

@lllucka123 adresa - vsetky zasielky môže presmerovat na pošte, alebo u odosielateľov a budu chodit kam chce tvoj priatel. Aj bez prechodneho pobytu.
Aj moj muž ma trvaly u rodicov a posta mu chodi ku mne. Na schránke je jeho meno. Alebo P.O.Box.

lllucka123
autor
10. jan 2021

@cacianka áno ale je z iného okresu a pri policajnej kontrole sa nemá ako preukázať že býva u mňa 🙂

cacianka
10. jan 2021

@lllucka123 tak ohlasovna pobytu. Zavolaj si kedy je vhodne prísť, aby ste sa netrepali zbytocne

lalia33
10. jan 2021

@lllucka123 ja som tiež tak vybavovala ,kvôli korone,na obecnom úrade...určite tam musi byt vlastnik nehnutelnosti a ten mu vlastne svojim podpisom potvrdi prechodné bydlisko. Bolo to za 10 min vybavené ale sk chceš ísť len s papierom od vlastníka myslím ze určite to musi mat notárom overené ze je to jeho podpis.

janai1
10. jan 2021

@lllucka123 Jaaj, chápem... ja som to riešila len doručovacou adresou, tu som vždy dopisovala všade 😂

lllucka123
autor
10. jan 2021

@lalia33 a treba aj výpis z katastra nehnutelnosti lebo aj to som sa niečo dočítala že treba?

lalia33
10. jan 2021

@lllucka123 nie to sme u nás nepotrebovali...ze oni to majú v systéme ,mozno na obci je to iné ako v meste. Ja som tam najskôr volala a ona mi povedala co všetko treba aby sme nemuseli chodil na viackrát...

janai1
10. jan 2021

@lllucka123 netreba, v tom prvom linku je písané že od 2018 si to hľadajú zamestnanci samy

lllucka123
autor
10. jan 2021

Ďakujem vám pekne 🙂