Máte prosím osobné skúseností z posledného obdobia ako to funguje? Musíme vybavovať kvôli otcovmu zdravotnému stavu a chcem sa informovať popredu, na čo sa mám pripraviť. Čítam info na stránke sociálnej poisťovne ale hneď ma rozbolela hlava z toho. Naozaj mám zháňať doklad o ukončení vzdelania, vojenskú knižku a potvrdenia od zamestnávatelov? Otec bude mať skoro 60 rokov, viem že polovicu z tých veci už nebude mať.
@moni106 ach, no tak začnem zháňať
Ano pokial to chces vybavit tieto veci budes potrebovat. Tetuska na socialke to sice vidi,ale chce to od teba zdokladovat. Ked som bola ja pred par rokmi,doniesla som vsetky doklady a ona si len skontrolovala podla pc ci vsetko sedi s papiermi a nechyba nejake obdobie.
@tncka môžem sa opýtať, to potvrdenie zamestnávateľa o dobe zamestnania zoženiem na úrade práce? To je doklad o tom kedy a kde bol zamestnaný, nie? Minimálne 1 jeho zamestnávateľ ako firma už neexistuje. Takže napadlo ma jedine toto z úradu práce.
ano to treba ja som dokladala vysvedcenie zo zakladnej skoly ziadost som podavala tesne pred vianocami a zajtra idem podpisat na socialku (posudenie)
doby zamestnania netreba ani evidencne listy len doby kedy bol na urade prace
UP by mal stacit. Pamatam si,ze za ten doklad zo ZS ma zbuzerovala ze vysvedcenie nestaci,ze tam musi byt veta "ukoncila povinnu skolsku dochadzku" ale tak hadam natrafis na niekoho normalnejsieho. A tiez neviem ci nejaka povinna skolska dochadzka vtedy existovala ked chodil tvoj otec na zs.
@loginexistuje myslíš, že výpis kedy bol evidovaný na úrade by poslali aj na email alebo poštou? Otec je po vážnej operácii, nastupuje na chemoterapie. Nezvládne chodiť po úradoch. Napadá ma ešte splnomocnenie od notára keby sme vybavili.
chod na urad kde sa vybavuje invalidny presne ti povie co budes potrebovat a co uz nie lebo to maju v systeme. pokial viem zapoctove listy od vsetkych zamestnavatelov este donedavna bolo treba dokladovat
upsvar vybavis cez mail staci im napisat
zapoctove listy uz nechceli teraz
chceli vysvedcenia ukoncenie kazdeho stupna zs ss vs maturitne a plus to kde je razitko o ukonceni povinnej skolskej dochadzky
info o dobach na upsvar (tie tusim len po roku 2003
muzi vojensku knizku
zeny rodne listy deti
@loginexistuje ďakujem pekne
ale teda zbehni na socialku daju ti ziadost tu vyplni obvodny pripojis spravy a potom doklady
Požadovať potvrdenia o ukončení každého stupňa školy od zš je nezmyselná buzerácia, ak žiadateľ predloží doklad o absolvovaní SŠ, VŠ.
@oliva276 pri niektorych rocnikoch sa zapocitava aj obeobie na SS od ukoncenia povinnej skolskej dochadzky
Pokiaľ viem, započítava sa len obdobie po dovŕšení 16 rokov. Mne ide o nelogičnosť požadovania potvrdení z nižších stupňov školy v prípade, ak je zdokladované vyššie vzdelanie.
Ano bohuzial.tieto veci by aj tak potreboval aj k starobnemu dochodku