Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o info, ak máte niekto skúsenosť... dá sa cestovný pas vybaviť na hociktorom policajnom prezídiu, alebo je potrebné podať žiadosť v mieste trvalého bydliska tak ako v prípade občianskych preukazov??
Bývame v BA, ale trvalé bydlisko máme u rodičov mimo BA, tak neviem, či si o to môžem požiadať aj tu. Vopred vďaka za každú info.
a ja mám otázku, treba ten pas aj podpísať?? 😅
@vefi89 ako kto :P
@miriam05 ahoj, cestovný pas si môžeš vybaviť v meste, v ktorom bývaš, nemusíš ísť do miesta trvalého bydliska a ani nepotrebuješ nejaké potvrdenie o prechodnom pobyte ...stačí, keď prídeš na najbliššie okresné riaditeľstvo policajného zboru ( v stránkových dňoch), pracovník si ťa zavolá k okienku, alebo do úradnej miestnosti , vypíše žiadosť na základe tvojho op (keď žiadaš o nový pas) alebo starého pasu a op, "odfotí ťa", zosníme biometrické údaje, ak nemáš kolok, tak mu zaplatíš na mieste ( alebo ťa pošle k okienku vedľa- že do pokladne a zapaltíš tam ... ) ...neviem, či sa dá aj platobnou kartou, ja som mala so sebou vždy hotovosť ... a to je asi tak všetko ... na webovej stránke ministerstva vnútra si pozri stránkové dni a úradné hodiny ... tu som to našla ...
http://www.minv.sk/?or-pz-ba-i
PS: a policajné prezídium je len jedno - v Bratislave 😉
@simca06022011 teraz nechápem 😕 vážne... krpcovi som dala spraviť, a tam je že podpis ... asi zákonného záístupcu... či srac na to? 😕
🙂 , pani v okienku ti to urcite vysvetli 🙂
@vefi89 no pozriem v pase nasom doma, viem ze sme to riesili rovno na pasovom s pani, ale uz si nepamatam ci sme to nechali prazdne... ;) Ale tak ma to byt podpis drzitela... a ona sa nevie podpisat 🙂
@vefi89 Podpisuje ten kto vie písať, u dieťaťa sa za túto hranicu považuje školská dochádzka. A rozhodne nepodpisuješ pas ty (a tobôž nie dieťa) perom doma, podpisuje sa u policajtov na špeciálnu podložku a to sa potom naskenuje do tej kolónky. Už sa vôbec nepodpisuje pas tak ako voľakedy.
@havana_frost dobre, takže keď tam nič neni, tak tam nič nemá byť?
@vefi89 Presne tak 🙂 Ale kolónku nevedia zrušiť, aj keď má ostať prázdna.
cestovny pas si mozes vybavit v ktoromkolvek meste