Ahojte,
stalo sa Vám niekomu, že ste zaplatili niečo čo vyžadovali z poisťovne a prišlo vám viac upomienok?
Ja som zaplatila - mám aj dôkaz, nebyvam už u rodičov a preto sa k pošte nedostanem tak často, ale napriek zaplateniu prisla posledná upomienka s tým, ze ak to nezaplatím ma budú žalovať. K tomu som sa kvôli bývaniu dostala tiež neskoro a dnes mi prišiel papier z polície že mám prísť vypovedať ohľadom trestného činu - podvod. Suma, ktorú som zaplatila a podľa nich teda som dlžná je pod 10€. Je možné aby to riešili ako trestný čin keď je to pod sumu 266€? Nemal by to byt iba priestupok?
Samozrejme na políciu aj s dôkazmi pôjdem, ale príde Vám to správne takto dostavať človeka do úzkych a riešiť to takýmto štýlom?
Máte niekto skúsenosť ?
Ďakujem
@lilope som na rizikovom tehotenstve a väčšinu času trávim v nemocnici, takže moc sa teda nedalo 🙂
Zavolaj do tej poistovne, nech si laskavo urobia poriadok, nech nahladnu do tvojho konta a nech ti uz daju pokoj, lebo ty podas trestne oznamenie za obtazovanie a podvod.
Mna podpbne otravovali, furt maily a po stvrtom telefonate to prestalo konecne, samozrejme ziadny dlh som nemala, bordel tam maju.
To je na škodu, ale uznaj, že viacerými upomienkami sa snažili kontaktovať ťa aby sa to vyriešilo a nezašlo to až takto ďaleko. Nemohli vedieť, že si v nemocnici a nemôžeš prebrať poštu, možno keby si zavolala, vyriešila by si to skôr. No keďže si nereagovala, tak pristúpili na posledný krok k udaniu na polícii. Teraz je to už jedno, snáď to vybavíš k spokojnosti a bez nervov.
@lilope prvú som zaplatila, v druhej bolo písané, že ak je zaplatená mám to ignorovať a len tretiu som dostala do rúk neskoro a to už bola spomínaná “žaloba”. Akože verím že sa to vyrieši úplne v poriadku, len ma zarazilo že suma pod 10€ je označovaná ako trestný čin
Nenarátali tam nejaké penále? Ťažko povedať, dozvieš sa na oddelení PZ.
Od nas vymahali peniaze a nechceli si dat vysvetlit, ze neopravnene. Aby neboli problemy, tak sme zaplatili. Islo o 170 eur. Po par mesiacoch nam ich na zaklade novych zistenych skutocnosti poslali naspat. Ale celkom ma zaujima, ako to kvoli 10€ mohlo zajst tak daleko. Snad sa to vysvetli k tvojej spokojnosti.
Ak mas doklad, ako pises, o zaplateni s datumom pred poslednou upomienkou - predzalobnou, tak sa nemas coho obavat. Prides, predlozis doklad o zaplateni, spravia zapis a ides domov.
Pochybujem že sa tu nájde niekto taký ako opisuješ. Ak máš dôkazy o platbe, tak prídeš na políciu, podáš výpoveď, ukážeš dôkazy a je po probléme nie? Ak sa nemýlim, tak pri podvode nie je rozhodujúca suma ako pri krádeži nad 266€ ako uvádzaš.
Keby som mala viac upomienok, reagujem na ne a prídem na pobočku poisťovne s,, dôkazom" a vec vyriešim na mieste. Potom by to nemuselo zájsť až na políciu. To si neprevzala ani jednu z tých mnohých upomienok? Rodičia ti nemohli zavolať, že ti chodia upomienky a niečo sa deje a ty si nemohla prísť ani raz a vyriešiť to?