VŠZP - žaloba, trestný čin

3. aug 2023

Ahojte,
stalo sa Vám niekomu, že ste zaplatili niečo čo vyžadovali z poisťovne a prišlo vám viac upomienok?
Ja som zaplatila - mám aj dôkaz, nebyvam už u rodičov a preto sa k pošte nedostanem tak často, ale napriek zaplateniu prisla posledná upomienka s tým, ze ak to nezaplatím ma budú žalovať. K tomu som sa kvôli bývaniu dostala tiež neskoro a dnes mi prišiel papier z polície že mám prísť vypovedať ohľadom trestného činu - podvod. Suma, ktorú som zaplatila a podľa nich teda som dlžná je pod 10€. Je možné aby to riešili ako trestný čin keď je to pod sumu 266€? Nemal by to byt iba priestupok?
Samozrejme na políciu aj s dôkazmi pôjdem, ale príde Vám to správne takto dostavať človeka do úzkych a riešiť to takýmto štýlom?
Máte niekto skúsenosť ?
Ďakujem

lilope
3. aug 2023

Pochybujem že sa tu nájde niekto taký ako opisuješ. Ak máš dôkazy o platbe, tak prídeš na políciu, podáš výpoveď, ukážeš dôkazy a je po probléme nie? Ak sa nemýlim, tak pri podvode nie je rozhodujúca suma ako pri krádeži nad 266€ ako uvádzaš.
Keby som mala viac upomienok, reagujem na ne a prídem na pobočku poisťovne s,, dôkazom" a vec vyriešim na mieste. Potom by to nemuselo zájsť až na políciu. To si neprevzala ani jednu z tých mnohých upomienok? Rodičia ti nemohli zavolať, že ti chodia upomienky a niečo sa deje a ty si nemohla prísť ani raz a vyriešiť to?

autor
3. aug 2023

@lilope som na rizikovom tehotenstve a väčšinu času trávim v nemocnici, takže moc sa teda nedalo 🙂

lunademonica
3. aug 2023

Zavolaj do tej poistovne, nech si laskavo urobia poriadok, nech nahladnu do tvojho konta a nech ti uz daju pokoj, lebo ty podas trestne oznamenie za obtazovanie a podvod.
Mna podpbne otravovali, furt maily a po stvrtom telefonate to prestalo konecne, samozrejme ziadny dlh som nemala, bordel tam maju.

lilope
4. aug 2023

To je na škodu, ale uznaj, že viacerými upomienkami sa snažili kontaktovať ťa aby sa to vyriešilo a nezašlo to až takto ďaleko. Nemohli vedieť, že si v nemocnici a nemôžeš prebrať poštu, možno keby si zavolala, vyriešila by si to skôr. No keďže si nereagovala, tak pristúpili na posledný krok k udaniu na polícii. Teraz je to už jedno, snáď to vybavíš k spokojnosti a bez nervov.

autor
4. aug 2023

@lilope prvú som zaplatila, v druhej bolo písané, že ak je zaplatená mám to ignorovať a len tretiu som dostala do rúk neskoro a to už bola spomínaná “žaloba”. Akože verím že sa to vyrieši úplne v poriadku, len ma zarazilo že suma pod 10€ je označovaná ako trestný čin

lilope
4. aug 2023

Nenarátali tam nejaké penále? Ťažko povedať, dozvieš sa na oddelení PZ.

evinka400
4. aug 2023

Od nas vymahali peniaze a nechceli si dat vysvetlit, ze neopravnene. Aby neboli problemy, tak sme zaplatili. Islo o 170 eur. Po par mesiacoch nam ich na zaklade novych zistenych skutocnosti poslali naspat. Ale celkom ma zaujima, ako to kvoli 10€ mohlo zajst tak daleko. Snad sa to vysvetli k tvojej spokojnosti.

mk1111111111
4. aug 2023

Ak mas doklad, ako pises, o zaplateni s datumom pred poslednou upomienkou - predzalobnou, tak sa nemas coho obavat. Prides, predlozis doklad o zaplateni, spravia zapis a ides domov.