Dobre ráno, mám ZP Dôvera, manžel ma VšZP. Čakáme babatko. Ako to je, je lepšie ak majú rodičia rovnakú poisťovňu? Aké máte skúsenosti s jednou a druhou po narodení dieťatka? Čo by bolo najlepšie? Dakujem 🙂
@andrea_82 ale práve čítam že zmena platí potom až od 1.1. Ak sa rozhodnete poistiť svoje bábätko v inej zdravotnej poisťovni, je potrebné vypísať prihlášku na zmenu zdravotnej poisťovne. Táto zmena bude platiť od 1. januára nasledujúceho roka. Dovtedy bude bábätko poistené v poisťovni matky.
podla mna vobec nevadi, ze mate rozdielne poistovne. nam sa narodi babatako az na rok a tiez mam vseobecnu zdravotnu a ako zatial som s tym v pohode, takze aj maly bude mat taku ako mam ja
@andrea_82 Dieťa sa vám má narodiť ešte v roku 2022 alebo ste nestihli podať prihlášku na zmenu zdravotnej poisťovne do 30. septembra 2022
Novorodenca, rovnako aj vás, k nám môžete prepoistiť. Môžete tak urobiť z pohodlia domova.
Vaše dieťa a/alebo aj vy, sa tak stanete našimi poistencami od 1. januára 2024. Následne môžete čerpať všetky naše benefity.
Zdroj union.sk
@nikky6 ak by si ale chcela menit a zmenis do 30.9 tak babo narodene po januári bude v tvojej "novej". Ak sa ale narodi medzi 30.9-31.12 tak az od dalsieho noveho roka bude v novej bez ohladu na to ze mama bude mat novu od 1.1.23. To som tym chcela povedat prispievatelke nado mnou
Iba pre info
@e1i veď čítaj poriadne - píšem, že musí do konca TOHTO septembra (do 30.9.2022, čo ešte stihne) podať prihlášku. Takže ona bude od januára 2023 vo všzp, takže aj bábo bude v budúcom roku vo všzp. Ale v konečnom dôsledku mi to môže byť jedno, nebudem sa s tebou dohadovať. Len som chcela dať info, že po novom dávajú dieťa do poisťovne matky, nech si zistí bližšie info.
po novom dieťa automaticky dostáva poisťovňu, akú má matka. Takže ak chceš inú, musíš sa rýchlo do konca septembra prepoistiť.
Ale inak je to úplne jedno, či máte s mužom rovnakú poisťovňu alebo nie.