Prosim kto mi to vysvetli?
Aktivovala som si peňaženku zdravia Mini .
Chcem požiadať o preplatenie lieku nakoľko pisu že môžem do výšky 20 € ročne.
V lekárni som platila celu úhradu lieku 4,62€.
Ale po otvorení aplikácie mám v sekcií Moje zdravie napisane.
Doplatok pacienta 3,22€.
Cenu doplatku Vám zobrazujeme na základe aktuálneho cenika kategorizovaných liekov zverejneného. MZ SK.
O akú sumu vlastne mám žiadať o 3,22€ alebo plnú sumu hradenú v lekárni 4,62€.
@karelova Dakujem
Neviem ci máš dieťa do 18 rokov ale napr v dôvere máš doplatky za lieky 300 eur za rok pre teba, 300 pre dieťa (čiže 600) .. a ak je otec dieťaťa tiež poistnej v dôvere tak tiež 300/rok ... a na zuby 150 ročne.. mala som tiež VšZP a prešla som do dovery , je to oveľa lepšie, je tu viac vyhodb
@lenuska9999 poisťovňa nie je len o takýchto krátkozrakych výhodách, ale aj o preplacani roznych lekárskych ukonov, spolupráca s odbornými lekarmi a podobne. Kazdy si hadam vie určiť, co je výhodné preňho a jeho potreby.
@karelova netvrdím, že so nevie určiť. Len dávam do povedomia.. za mňa je všeobecná najhoršia, to som si určila ja. Každý nech sa rozhodne ako chce 🙂
@lenuska9999 vidíš, zato mojim rodicom VSZP prepláca lekarske ukony, ktoré by si museli pri iných poisťovniach platiť a nejde o malé sumy. A ja som doteraz nemala so VSZP ziadny problém tiež 🙂
@karelova ja zase poznám x prípadov, kde bol opak. Ale nejdem sa tu vôbec hádať alebo diskutovať o poisťovniach, ja som len chcela dat autorke tejto diskusie do povedomia , aké výhody moze čerpať v inej poisťovní na základe vlastných skúseností a hotovo 🙂 ďalej neriešim čiže tak
vazne mas len 20€ na lieky? ja mam penazenku maxi - sme tam 4ria a mame vsetci 100 €, s tym, ze ked si manzel zachvilku vycerpe 100 € moze este 150 € čerpat od ineho clena 🙄
@lenuska9999 áno to sim už pozerala VsZP má veľmi malo výhod ale k lekárke odbornej ku ktorej chodím nemá s ňou zmlzvu a tymoadom by sim platila 1x za rok 70€. Ostatný moji lekari majú . Ale budem o tom rozmýšľať
@jendralka no bohužiaľ ja a dospelé deti sme vo všeobecnej poisťovni a manžel v union , ale tam treba založiť myslím minimálne 4 ľudí , alebo sa mýlim🤷🏽
@jendralka áno ako sama v mini mám iba 20€
Mne práve dnes preplatila VSZP 36,18e za zubara a lieky 🙂
@goblinko1 no moja zubárka je čisto sukromna tak ani na zuby si nemôžem požiadať 🙁
Prečo by si nemohla? 🙂 To s tým nesuvisi
To co si zaplatila naozaj. Ja som ziadala preplatit zubne osetrenie a tam som prikladala aj foto dokladu. V tvojom pripade to tak nebolo?
Ahojte, ja by som sa chcela opýtať niečo ohľadom peňaženky zdravia Mini. Aby som si mohla uplatniť výhody, tak bolo potrebné absolvovať preventívnu prehliadku u môjho všeobecného lekára, absolvovala som ju a minulý týždeň som si bola po výsledky. Ale v aplikácii mi stále zobrazuje, že preventívnu prehliadku mám nevykonanú. Trvá to nejaký čas, kým sa to tam zobrazí, alebo ako to funguje? Vopred ďakujem.
@karelova prosim ta tvoj zubár má zmluvu z poisťovňou
Ano ale to je jedno. Evidentne tomu programu nerozumies... Skus si to naštudovať alebo im zavolať na infolinku
@karelova nemyslím si že to je jedno ,bolo tampisane že iba zazmluvnenym lekárom
Ved tak si mysli co chceš, tvoje peniaze, mne je to v zasade jedno 🙂
@karelova ak sa teda v tom vyznáš aspoň tak vystupuješ kde je napisane že aj nezazmluvneny majú na to nárok
To, co si reálne platila v lekárni.