VŠZP - peňaženka zdravia Mini

15. júl 2021

Prosim kto mi to vysvetli?
Aktivovala som si peňaženku zdravia Mini .
Chcem požiadať o preplatenie lieku nakoľko pisu že môžem do výšky 20 € ročne.
V lekárni som platila celu úhradu lieku 4,62€.
Ale po otvorení aplikácie mám v sekcií Moje zdravie napisane.
Doplatok pacienta 3,22€.
Cenu doplatku Vám zobrazujeme na základe aktuálneho cenika kategorizovaných liekov zverejneného. MZ SK.
O akú sumu vlastne mám žiadať o 3,22€ alebo plnú sumu hradenú v lekárni 4,62€.

karelova
15. júl 2021

To, co si reálne platila v lekárni.

autor
15. júl 2021

@karelova Dakujem

lenuska9999
15. júl 2021

Neviem ci máš dieťa do 18 rokov ale napr v dôvere máš doplatky za lieky 300 eur za rok pre teba, 300 pre dieťa (čiže 600) .. a ak je otec dieťaťa tiež poistnej v dôvere tak tiež 300/rok ... a na zuby 150 ročne.. mala som tiež VšZP a prešla som do dovery , je to oveľa lepšie, je tu viac vyhodb

karelova
15. júl 2021

@lenuska9999 poisťovňa nie je len o takýchto krátkozrakych výhodách, ale aj o preplacani roznych lekárskych ukonov, spolupráca s odbornými lekarmi a podobne. Kazdy si hadam vie určiť, co je výhodné preňho a jeho potreby.

lenuska9999
15. júl 2021

@karelova netvrdím, že so nevie určiť. Len dávam do povedomia.. za mňa je všeobecná najhoršia, to som si určila ja. Každý nech sa rozhodne ako chce 🙂

karelova
15. júl 2021

@lenuska9999 vidíš, zato mojim rodicom VSZP prepláca lekarske ukony, ktoré by si museli pri iných poisťovniach platiť a nejde o malé sumy. A ja som doteraz nemala so VSZP ziadny problém tiež 🙂

lenuska9999
15. júl 2021

@karelova ja zase poznám x prípadov, kde bol opak. Ale nejdem sa tu vôbec hádať alebo diskutovať o poisťovniach, ja som len chcela dat autorke tejto diskusie do povedomia , aké výhody moze čerpať v inej poisťovní na základe vlastných skúseností a hotovo 🙂 ďalej neriešim čiže tak

janush
15. júl 2021

@karelova tiež som toho názoru, že je potrebné pozerať ďalej, nielen v "drobných" ktoré komerčné poisťovne ponúkajú na lakanie klientov. Štátna poisťovňa prepláca oveľa drahšie úkony a taktiež veľa úkonov aj v zahraničí....

jendralka
15. júl 2021

vazne mas len 20€ na lieky? ja mam penazenku maxi - sme tam 4ria a mame vsetci 100 €, s tym, ze ked si manzel zachvilku vycerpe 100 € moze este 150 € čerpat od ineho clena 🙄

goblinko1
15. júl 2021

@karelova súhlasím, možno VŠZP nebola niekedy najlepšia poisťovňa no teraz nedám dopustiť idete napr k zubárovi zaplatíte za plombu 30 EUR a poisťovňa Vám ich preplatí čiže 30 máte zase a môžete ich využiť inde. Za mna super! 🤪

nelca84
15. júl 2021

@goblinko1 však to prepláca každá... aj dentálnu hygienu

autor
15. júl 2021

@lenuska9999 áno to sim už pozerala VsZP má veľmi malo výhod ale k lekárke odbornej ku ktorej chodím nemá s ňou zmlzvu a tymoadom by sim platila 1x za rok 70€. Ostatný moji lekari majú . Ale budem o tom rozmýšľať

autor
15. júl 2021

@jendralka no bohužiaľ ja a dospelé deti sme vo všeobecnej poisťovni a manžel v union , ale tam treba založiť myslím minimálne 4 ľudí , alebo sa mýlim🤷🏽

autor
15. júl 2021

@jendralka áno ako sama v mini mám iba 20€

karelova
15. júl 2021

Mne práve dnes preplatila VSZP 36,18e za zubara a lieky 🙂

autor
15. júl 2021

@goblinko1 no moja zubárka je čisto sukromna tak ani na zuby si nemôžem požiadať 🙁

karelova
15. júl 2021

Prečo by si nemohla? 🙂 To s tým nesuvisi

goblinko1
15. júl 2021

@nelca84 4x za rok? Plus aj Insie úkony ? Fotokompozitne výplne ? Nemyslim amalgany čo prepláca každá 🙂

nelca84
15. júl 2021

@goblinko1 to je jedno koľkokrát za rok, aj 8x ak sa zmestíš do sumy, nezáleží ani či biela alebo amalgam... a ja si dávam preplácať aj dentálnu v unione do 100e ročne, čiže to mi akurát vydá na 2x

tncka
15. júl 2021

To co si zaplatila naozaj. Ja som ziadala preplatit zubne osetrenie a tam som prikladala aj foto dokladu. V tvojom pripade to tak nebolo?

goblinko1
15. júl 2021

@nelca84 máš pravdu

mirabelia
15. júl 2021

Ahojte, ja by som sa chcela opýtať niečo ohľadom peňaženky zdravia Mini. Aby som si mohla uplatniť výhody, tak bolo potrebné absolvovať preventívnu prehliadku u môjho všeobecného lekára, absolvovala som ju a minulý týždeň som si bola po výsledky. Ale v aplikácii mi stále zobrazuje, že preventívnu prehliadku mám nevykonanú. Trvá to nejaký čas, kým sa to tam zobrazí, alebo ako to funguje? Vopred ďakujem.

masinka
15. júl 2021

@mirabelia to kludne moze trvat aj mesiac, dva kym to tam bude viditelne. Najlepsie je vypytat si od obvodaka potvrdenie a absolvovani prehliadky a to nahrat im tam scan.

janush
15. júl 2021

@mirabelia áno do 30tich dní to môže trvať...

autor
15. júl 2021

@karelova prosim ta tvoj zubár má zmluvu z poisťovňou

karelova
15. júl 2021

Ano ale to je jedno. Evidentne tomu programu nerozumies... Skus si to naštudovať alebo im zavolať na infolinku

autor
15. júl 2021

@karelova nemyslím si že to je jedno ,bolo tampisane že iba zazmluvnenym lekárom

karelova
15. júl 2021

Ved tak si mysli co chceš, tvoje peniaze, mne je to v zasade jedno 🙂

autor
15. júl 2021

@karelova ak sa teda v tom vyznáš aspoň tak vystupuješ kde je napisane že aj nezazmluvneny majú na to nárok

nelca84
15. júl 2021

@karelova neni to jedno, zubár musí byť zazmluvnený, vykázať si daný výkon v poisťovni a na základe toho potom preplatia sumu, ktorú pacient doplácal, oni si to akoby "spárujú". Navyše musí mať vykázanú preventívnu prehliadku, ktorá je tiež podmienkou pre vyplatenie benefitov...