Vrátenie vodičaku po polovici trestu

6. júl 2022

Dobrý deň, prosím vás mate niekto skúsenosti ze zobrali niekomu v okolí vodičak pre alkohol a fukol nad 1 promile... Vodičak zobrali na 2 roky.. A ze po polovici trestu vrátili? Bude mať súd.. Ale ze ci mame čakať ze ho vrátia..... A nepíšte mi tu prosím že nemal sadat za volant (poučila sa osoba) teraz sa pýtam niečo iné

Ďakujem 🙂

draik
6. júl 2022

Nebola by to žiadna výnimka, len odporúčam si to dôkladne zvážiť - jednak kvôli termínu skutočného rozhodnutia súdu (=koľko bude chýbať do konca pôvodného trestu), a to kvôli obligatórne ukladanej skúšobnej dobe, počas ktorej by bolo vhodné nedostať napríklad pokutu.

natalienka12
6. júl 2022

Ak pocas polovice vykonu trestu nemal ziadne priestupky a nespachal ziadny iny trestny cin, sud rozhodne o vrateni tzv. ex cathedra, t. j. od stola, v opacnom pripade na verejnom zasadnuti. Ale z mojej praxe, ak nespachal nic, vratia na 100 %. Potom dostane skusobnu dobu v dlzke najmenej polovice zvysku trestu. Ziadost ale treba podat az po uplynuti polovice vykonu trestu, teda musi uplynut minimalne 1 rok a pocita sa od datumu pravoplatnosti TR alebo rozsudku.

autor
6. júl 2022

@natalienka12
@draik áno áno žiadosť podá až po polovici, nič nevyviedol za tu polovicu trestu... Len tak som chcela vedieť že či to nejako nesprisnili od nového roka ale čo 🙂

deti95060810
6. júl 2022

presne táto istá téma tu bola asi 2 dni dozadu... Takže neviem či ti dané odpovede nestačili, alebo ak si to náhodou nepísal ty - čo silne pochybujem, pretože štýl písania je presne taký istý, - tak si to skús nájsť a prečítaj ....

autor
6. júl 2022

@deti95060810 ja som to nepísala ale idem to skúsiť pohľadať ďakujem

autor
6. júl 2022

@deti95060810 nasla som to a je to úplné iný štýl písania ako môj 🤣🤣

@natalienka12
@draik a ešte by som chcela dodať že už má hotové vyšetrenie u psychologicky aj psychiatrickya a všetko ok už len ten súd po tej polovici..

liliana212
6. júl 2022

U psychologičky máte skôr na mysli odborné poradenstvo pre vodičov, to nie je vyšetrenie. Čiže ak má to tak po polovičke trestu by mali vrátiť, keď sa k ním žiadosť (na sude) dostane