Vybavovali ste si to?...co vsetko ste potrebovali?...mne povedali ze nemam narok...a to sa idem stahovat s dediny do mesta...cize mala by som som mat dva dni volna...ale neplatene...poradite? 🙂. Dakujem
@dominika6 tu si precitajte: http://peniaze.pravda.sk/obcan-a-stat/clanok/65...
zo ZP:
h) presťahovanie zamestnanca, ktorý má vlastné bytové zariadenie; pracovné voľno bez náhrady
mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na jeden deň pri sťahovaní v tej istej obci
a pri sťahovaní do inej obce najviac na dva dni; ak ide o sťahovanie v záujme zamestnávateľa,
poskytne sa pracovné voľno s náhradou mzdy,
narok na to urcite mas, ale musis si vybavit trvaly pobyt a az vtedy mas narok - ked prehlasujes trvaly pobyt.. daju ti na urade v novom bydlisku potvrdenie
moja mama proste len isla na urad v novej obci a tam jej dali papier.. ten odniesla do roboty a hotovo..
to ani mna nikdy nenapadlo ze na stahovanie sa dava volno z prace, same novinky sa tu podozveda clovek 🙂
Ahojte, neviete, ci sa toto volno dava v pripade, ze fyzicky som uz prestahovana a chcem si toto volno vziat len na prehlasenie trvaleho pobytu, teda na vsetky tie papierovacky?
To som v zivote nepocula ze narok na volno ked sa stahujes....
Ved prace sa to netyka zamestnavatela to nezaujima...
Mozes si vziat dovolenku